Rust en schoonheid voor iedereen

Camping Les Murets is een mooi gelegen, rustige camping aan de Ourthe in de Ardennen, voor iedereen die van rust en natuur houdt. De camping is gericht op het ouderwetse kamperen: eenvoudige maar goede voorzieningen. De warme douche en wifi zijn inbegrepen. We hebben geen stacaravans op het terrein en dat maakt het rustig in aanblik. Er zijn vooral tent- en caravan kampeerders. De plaatsen bieden veel privacy door de hagen er omheen. Voor wie meer van openheid houdt hebben we een tentenveld.
Op het terras en in de kantine is gratis wifi. Skypen en bellen kun je op het veld of aan een tafel verderop.
Op het speelveld staat een tafeltennistafel. Als je zelf batjes en balletjes hebt, dan kun je er altijd terecht. Animatie is er niet.

Wie komen er

We worden bezocht door mensen alleen, mensen samen in alle leeftijden, families, duikers, klimmers, fietsers, wandelaars, vissers, bezoekers van brocantes, mensen die een weekendje weg willen of juist een langere vakantie hier door willen brengen, de jaarlijkse schilder workshop bij willen wonen of een kantineconcert als dat er is. Mensen die helemaal niks willen behalve met boek bij de tent, of speciaal voor de stad Luik komen. Het terras biedt met stamtafel de mogelijkheid tot aanschuiven voor wie wil, of lekker apart in het zonnetje met biertje of iets anders.

Aankomst en vertrek

Direct als je het terrein oprijdt is er een parkeerplaats voor de auto en daarna heten we je graag welkom in de kantine, alias receptie. Die is in het hoogseizoen open om 10.30 uur en in het laagseizoen open om 11 uur. Na aanmelding kun je een plek zoeken of je op de gereserveerde plek installeren.

Het is mogelijk vanaf 11 uur aan te komen. Om 13 uur is de gereserveerde plaats vrij. In het voor- en naseizoen is het na overleg mogelijk als je later wilt vertrekken dan 13 uur. Wil je vroeg aankomen, dan is dat ook bespreekbaar.

Campers

We hebben 8 camper plaatsen maar onze camping is niet geschikt voor campers langer dan 7,5 meter. Zeker voor gasten met een camper is het verstandig eerst de camper op de parkeerplaats te laten staan en dan de plaatsen te bekijken met de plattegrond die je in de kantine meekrijgt.

Eten

Op loopafstand ligt een fantastische Belgische bakker, open van woensdag t/m zondag. Je kunt ze (Frans sprekend) bellen voor een ontbijt op bestelling, inclusief vruchtensap en verschillende broodjes. Af te halen aldaar. De volgende bakker ligt in het dorpje Méry. en is 7 dagen per week open, het hele jaar door.

Supermarkten liggen in Tilff, en in Esneux. Beide plaatsen liggen op 5 minuten rijden en in beide plaatsen liggen de supermarkten op loopafstand van het station.

Op de camping zelf zijn iedere dag pizza’s te verkrijgen, ijs en consumpties, en in het hoogseizoen op zaterdag zelfgebakken frietjes, snacks en salade.

Rust voor iedereen

We vragen aan elke bezoeker, ook de groepen, om rekening te houden met het rustige en relaxte karakter van de camping. Dat betekent dat het na 22 uur rustiger is en dat na 24 uur je kampeerburen geen last meer van je mogen hebben. Het terras sluit in het hoogseizoen om 24 uur.

Honden

Honden zijn welkom als hun baasjes bereid zijn tot het volgende. Om de rust en de schoonheid te handhaven vragen we aan de hondenbezitters de honden buiten de camping uit te laten en niet op de camping en niet op de parkeerplaats, ook al heeft men zakjes. Dus ook meteen bij aankomst als ze lang in de auto gezeten hebben. Er is een groenstrook langs de weg, 30 meter verder dan de ingang. Daarnaast moet iedere hond permanent zijn aangelijnd op de camping.
We vragen om honden die veel aanslaan of lastig zijn naar andere dieren of mensen niet mee te nemen. Het is ook voor jezelf als kampeerder niet fijn met een lastige hond want een camping betekent veel meer prikkels dan thuis voor je huisdier.

Elektriciteit

Wie stroom wil gebruiken moet zelf de benodigde stekkers bij zich hebben. We hebben 2 soorten aansluitingen: de Europese (3 potige stekker), en de Nederlandse aansluitingen (2 potige). Een verlengsnoer en een koppelstuk zijn zeker handig voor meer plaats keuze.

Let op: de aansluitingen zijn 4 ampère, dus de waterkoker van thuis niet meenemen, want die vraagt een te groot vermogen (vaak 2200 watt – staat op de onderkant) . Een camping waterkoker kan wel. Het wattage van deze apparaten ligt onder de 850 watt (kijk op de onderkant).

stekkers.v.

De Ourthe

Aan de achterzijde stroomt de Ourthe waar het water varieert van heel ondiep voor de kleintjes tot zwembaar voor de gemiddelde zwemmer en verder naar flinke stroming voor de betere zwemmers. Uiteraard is het waterpeil afhankelijk van de regen.

 

Afbeeldingen

entrée camping Les Murets:entrée camping Les Murets

terras:terras voorjaar 2013

van speelveld naar friethok:

terras zomeravond:

 

speelveld:speelveld camping Les Murets

 

speelveld 2015 (3) camping Les Murets

groepsveldmet Pinksteren wordt ook het speelveld benut

aparte campingplaatsen:afgescheiden kampeerplaatsen

grotere plaats:kampeerplaats

gewone plaats met leenstoelen voor trekkers:kampeerplaats camping Les Murets1

grootste plaats: kampeerplaats. camping Les Murets 2

 

gewone plaatsen:juli 2015 camping les Murets

rechterlaan

vouwwagen camping Les Murets

camperplaats:camperplaats

grotere plaats:grotere plaats

gewone plaats, groot genoeg voor 3 kleinere tenten:

naar             activiteiten

contact en reserveren

TERUG NAAR HOME             

terug naar boven