huiskamerconcert Bertolf Lentink

Huiskamerconcert Bertolf Lentink

Op zaterdagavond 22 augustus 2015 treedt singer songwriter Bertolf Lentink op in onze kantine op camping Les Murets in België. Dit soloconcert is ons 3e lustrumspeciaaltje (zie: http://lesmurets.be/alle-lustrum-speciaaltjes/). We hebben er zin in!  Aldus onze aankondiging. Inmiddels heeft het plaatsgevonden, kijk hier voor de foto’s. Even doorscrollen naar onderen.

In september presenteert Bertolf in Zwolle en Amsterdam zijn nieuwe cd, maar een voorproefje zal hij ten gehore geven bij ons. Zijn nummer ”Jericho” is goed ontvangen, in zijn eigen woorden: ” Jericho, het eerste voorproefje van m’n nieuwe album “First & Then” dat op 18 september zal verschijnen, is nadat het eerder al Topsong werd op radio 2, nu ook toegevoegd aan de playlist van 3FM! Een droomstart…” Wie kent hem niet van tv, radio, DWDD, Pauw en Witteman of live…

Eerst even luisteren? Dat kan hier.

kosten en reserveren

Het concert kost € 12,50 per persoon. Er is beperkt plaats dus het is handig te reserveren hiervoor. Voor een campingplaats hoeft dat niet, er zal plek zijn rond die tijd, het mag natuurlijk wel (kosteloos). Overigens gaat onze aanbieding van het kamperen zelf, in op 21 augustus.

Om te reserveren stuur je een mailtje naar camping.lesmurets@gmail.com o.v.v concert Bertolf. Het concert is niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Singer songwriter Bertolf Lentink

Bertolf.Lentink..

 

De volgende informatie, en meer, staat op zijn website http://bertolf.nl/

Biografie

Bertolf Lentink(1980) is een singer, songwriter en multi-instrumentalist uit Zwolle. Hij kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek; zijn vader was een groot Bluegrass-liefhebber en Bertolf nam al in zijn zesde levensjaar de gitaar ter hand. Daarna volgden instrumenten als banjo, mandoline en dobro.

In 2005 studeerde Bertolf af aan het conservatorium en van 2007 tot 2008 maakte hij als gitarist en backing vocalist deel uit van de band van Ilse DeLange.

In 2008 begon hij zijn solo-carriere met de single ‘Another Day’, die het tot de bovenste regionen van de hitlijsten schopte. In 2009 verscheen zijn debuutalbum ‘For Life’ en speelde hij op grote festivals als Concert at Sea en Lowlands. In 2010 verscheen zijn tweede album “Snakes & Ladders” waarvoor hij een Zilveren Harp ontving en werd genomineerd voor een Edison-award.

Het album “Bertolf” verscheen in 2012 en bevatte onder andere de song “Mary” die hem airplay opleverde op zowel Radio 2 als 3FM. Ook voor dit album viel hem een Edison-nominatie ten deel.

Samen met Kasper van Kooten tourde Bertolf in 2013 langs de theaters met het programma “Harde Noten”, gevolgd door een uitgebreide theatertournee met zijn Beatle-tributeband “Her Majesty”.

In 2014 verscheen het album “Color Reporters”, een samenwerking tussen Bertolf en Bas Wilberink. In September 2015 zal zijn vierde solo-album “First & Then” verschijnen, waarvan de song “Jericho” het eerste voorrproefje is.

Discografie

Solo-albums:
For Life (2009)
Snakes & Ladders – (2010)
Bertolf (2012)

Bertolf Lentink & Kasper van Kooten:
Harde Noten – 2013

Bij Ilse DeLange:
Ilse DeLange Live (2007)
Ilse DeLange Live In Gelredome (2011)

Lorrainville-You May Never Know What Hapiness Is (2011)
Lorrainville-Some December Evening (2012)

Traditionals 1(In a Cabin With/Onder Invloed) (2011)
“Mary & The Soldier”

DWDD-Recordings (2011)
“Me & My Guitar”

En als sessiemuzikant voor:
Case Mayfield(‘The Many Coloured Beast” en “10”), Are You A Lion, Gruppo Sportivo(“The Secret Of Succes”), Esther Groenenberg, Johan Borger, Mariecke Borger, Niels Geusebroek, Freek De Jonge, Kasper van Kooten, Jan Henk De Groot.

Liedjes geschreven voor of met andere artiesten:
– Roel Van Velzen: “Other Side Of Me” (Lentink/Kooreneef)

– Miss Montreal: “Won’t You Let Me Have Your Way With You” & “I Know I Will Be Fine This Year”

– Ed Struijlaart: “So Not You, So Not Me”

– Jaap Resema: “Mad World” (Samen met Gordon Groothedde)

We verwachten dat dit een waardige afsluiter zal zijn van het hoogseizoen. Maar wie weet, later…zelf hebben we er veel plezier in gehad dus is hier wellicht een traditie, in welke vorm dan ook, geboren. Wil je op de hoogte gehouden worden, zend een email naar camping.lesmurets@gmail.com met vermelding ‘graag op lijst speciaaltjes”. Het zal gaan om 3 tot 4 emails per jaar.