workshop tekenen/schilderen

workshop schilderen 16-17 september 2017

In 2015 jaar zijn we er mee gestart als lustrum activiteit. Nu gaan we er een jaarlijkse traditie van maken. Want we houden van speciaaltjes. Nieuwsgierig, kijk maar even hier (doorscrollen naar beneden).  In 2017 vindt deze workshop tekenen/schilderen met kunstbeschouwing plaats op zaterdag 16 en zondag 17 september.

Image00051

programma 

Op zaterdag 12.00 uur starten we met een uurtje kunstbeschouwing, als opmaat voor het tekenen of schilderen. Om 13.00 uur half uurtje pauze voor de lunch en daarna op weg naar de locatie om buiten te tekenen/schilderen  in 2 sessies: van 14.00-16.30 uur en van 17 tot 19 uur. Om 20.00 uur een half uurtje werkbespreking. Op zondag werken we op locatie van 10.00 uur tot 16.00 uur met een lunchpauze daarin. Aan het eind van iedere werkdag is er een werkbespreking . Als het slecht weer is is er een alternatief. De workshop gaat gewoon door.

Waarom een beetje kunstbeschouwing er bij? Schilderen leer je van schilders, tekenen van tekenaars, dus kunstbeschouwing als onderdeel is een must. Beter leren kijken staat los van enig talent. Je neemt het mee tot het eind van je leven, niemand neemt het je nog af.

begeleiding

De begeleiding is in handen van Manja Moos, die 20 jaar hierin lesgegeven heeft tot 2010, in het buitenschoolsonderwijs, binnen de scholen en bij bedrijven. Vanaf 2010 heeft zij camping Les Murets gekocht, maar oude liefde roest niet. Vandaar.  www.manjamoos.nl

voor iedereen

De workshop is voor iedereen omdat de begeleiding op zaterdag en zondag individueel is. Je moet bereid zijn naar kunst te willen kijken met open vizier en zelf wat willen uitproberen.

materiaal en kosten

Zelf nemen de cursisten eigen materiaal mee. Je kunt dat zo goedkoop en duur doen als je wilt. Je mag ook gewoon blijven tekenen, of met olieverf werken. Wie zich opgeeft krijgt per email een advieslijst met mee te nemen spullen.

De kosten bedragen € 150,- . Kamperen voor de deelnemers is vrij. Medekampeerders van cursisten op dezelfde plaats krijgen 50% korting op wat voor hen anders de prijs zou zijn. Eten en drinken is niet inbegrepen. Op de camping zijn pizza’s verkrijgbaar voor wie niet wil koken en de heerlijke Belgische bakker, ook op zondag open, ligt op 7 minuten lopen langs de Ourthe.

datum

Start van de workshop: 12 uur zaterdag 16 september 2017,, vertrek zondag vanaf 16.00 uur 17 september 2016.

Vaak vinden deelnemers het prettig om thuis nog wat verder te werken. In overleg is het mogelijk een terugkom dagdeel af te spreken, bij de prijs inbegrepen, in Nederland, waarop het eigen werk waar aan doorgewerkt is besproken wordt.

inlichtingen en opgave

Heb je nog vragen, stel ze gerust. Of wil je je opgeven, zowel vragen als opgaves gaan via onze email: camping.lesmurets@gmail.com . Na opgave krijg je de advieslijst voor de materialen en het rekeningnummer toegezonden voor de betaling. Wie liever contant betaalt kan dat aangeven. Wie de workshop (voor een deel) cadeau wil doen krijgt na betaling een bewijs van betaling in de vorm van een cadeaubon.

wel meedoen, niet kamperen

Vlakbij ligt een Bed & Breakfast voor wie niet wil kamperen. We hebben 1 blokhut op ons eigen terrein. Die is niet in de prijs inbegrepen, maar als je die reserveert om met deze workshop mee te doen krijg je 25% korting op de huurprijs. Normale prijs blokhut: €39,50 per nacht. Eigen beddengoed meenemen en sanitair van de camping gebruiken. Uitgerust voor 2 personen.  Informatie op te vragen via email.

carpoolen

Wie wil carpoolen of iemand mee wil nemen kan dat vermelden via email.

Image00043

 contact en reserveren

 naar activiteiten