praktische gegevens camping Les Murets te koop

 

Vraagprijs €590.000
Land België
Provincie Luik
Type bedrijf Overwegend toeristische plaatsen, mogelijkheid voor 10 seizoensplaatsen, indien gewenst uit te bouwn 
Oppervlakte terrein 1,7 ha
Aantal kampeerplaatsen 92
Bijzonderheden bedrijfswoonruimte is beperkt, en op dit moment niet geschikt voor voltijds wonen, zie toelichting hieronder
Aanwezige horeca aanwezigheid kantine en goedgekeurde pizzakeuken voor kant en klare pizza’s uit de diepvries (van een speciale firma: goede kwaliteit!) in speciale ovens (4 stuks)
Ligging Direct aan het water | In agrarisch gebied | Heuvelachtig gebied, natura 2000. Een stoptrein op 5 minuten lopen, richting Luik of verder naar het zuiden.

Moeilijk te kiezen om te vertrekken of niet? Geen probleem:
we hebben deze camping alle jaren gedraaid met behoud van eigen huis in Nederland om daar tijdens sluiting te genieten van de vrije herfst en wintermaanden.  Blijvend op de camping wonen is ook mogelijk, maar zie hieronder voor wat uitleg. Het is in dit gebied echt buitenland, en toch zo dichtbij.

Camping Les Murets is een goed draaiende charmecamping in de Ardennen  (de camping staat in de charmegids van de ANWB), 17 km ten zuiden van Luik, gelegen aan de Ourthe, direct naast afwisselend beschermd natuurgebied (natura 2000). 

Woonruimte aanwezig, op dit moment geschikt voor alleen seizoenbewoning en vraagt aanpassing voor voltijds wonen. Het betreft 1 ruime kamer en een kleine badkamer boven de kantine, een kantoor op de begane grond en een buitenkeuken op het privéterrein. Uitbreiding en aanpassing is wel mogelijk, maar bouwvergunning is verplicht. Er is ruimte op het privéterrein om een caravan er bij te plaatsen.
Voor mensen die bijvoorbeeld met een gezin meteen in een instapklare beheerderswoning willen is dit dus niet geschikt. Tip: de huizen in Wallonië zijn beduidend goedkoper dan in Nederland en de steden in Vlaanderen. Bekijk wat huizenprijzen op internet en je krijgt een idee over de huizen in de buurt van de camping.
Voor mensen die geen luxe eisen hebben als het goed weer is, en ook genieten van eenvoud, is dit uitermate geschikt.

Geen stacaravans toegestaan op het terrein, ook niet voor beheerders, maar wel voor de gasten kamperen met eigen tent, caravan, busje of tent. Binnen de vergunning mag je pipowagens neerzetten, of ingerichte tenten, die dan wel op 15 november van het terrein af moeten. Acht camperplaatsen aanwezig, maar de nadruk ligt op eenvoudig kamperen. Huiskamer kantine aanwezig en idyllisch terras, speelveld en 2 blokken sanitaire voorzieningen.  Omzet uit kamperen en horeca.

Alle vergunningen en papieren op orde, elektra helemaal vernieuwd. Goedkeuring van ‘Premier controle’ gas en elektra in 2016, 25 jaar geldig. Daarna alleen om de 5 jaar periodieke controles. Laatste periodieke gascontrole in 2019. Horeca vergunning aanwezig die meer mogelijk maakt dan de pizza’s die wij verkopen. 

Direct prachtig fietsen en wandelen vanuit de camping. De camping ligt aan een RAVeLroute. Stoptrein naar Luik op 400 m afstand. Geeft mogelijkheden voor combi cultuur/natuur, en aantrekkelijk voor gasten zonder auto.

Onze gasten beschrijven de camping als een camping zoals kamperen ooit bedoeld was.  Dit is een zeldzaamheid aan het worden voor een middelgrote camping.

terug naar camping te koop

Reacties zijn gesloten.