camping te koop

 

Camping Les Murets is te koop

Op een camping vertellen mensen veel aan ons. Of aan medekampeerders op het terras.

We horen mensen die vertellen hoe ze langzaam aan het vastlopen zijn in hun huidige werk omdat ze niet het gevoel hebben dat het er toe doet wat ze doen, dat ze het nutteloos vinden, omdat ze zich beknot voelen of hun ei niet kwijt kunnen.

Of omdat ze al te lang verveeld en gefrustreerd zijn door te veel binnen zitten en iedere dag doen wat ze de dag er voor ook deden. Op hun computer.

Of omdat ze eigenlijk niet meer de problemen van anderen willen oplossen. We horen de twijfel over hun toekomst, of dat het dan is voor de rest van de tijd. Ze vragen dan aan ons hoe dat is, zo’n camping runnen.

We zien met regelmaat oudere mensen op de camping verschijnen die dan tegen ons zeggen: ‘Wij hadden ooit ook een droom, maar ja…’ en dan komt er een reden waarom ze er niet achteraan gegaan zijn en we zien de spijt in hun ogen.

Dat klopt ook wel, want als je de switch naar een camping wilt maken op je tweeënzestigste is het fysiek wel te laat. Ieder jaar dat je de behoefte aan een draai voelt en het niet onderzoekt bouwen ook frustratie en onbehagen zich op.

 

Kun je het je echt voorstellen?

Natuurlijk hadden wij een aantal van dit soort dingen ook. Maar uit ervaring zeggen we: stel je eens voor dat je dan op het terrein staat, en begint te voelen: ja, dit is nu mijn terrein, letterlijk en figuurlijk, en op dit stukje aarde ga ik het precies maken zoals het mij voor ogen staat, ga ik een bijzonder stukje gebied creëren waar mensen zich op kunnen laden, vrijheid voelen en zich thuis voelen.

En ik hoef geen verantwoording af te leggen aan anderen. Even die piek van euforie, lachen om wat je gedaan hebt, je hebt de stap gezet en voelt het borrelen van energie.

Je loopt langs de rivier de Ourthe naar de bakker, vanuit je eigen bedrijf. Je lijkt wel een toerist.

Of je plonst even die Ourthe in, lekker tegen de stroom in en weldadig zet je het werk daarna weer voort. Veel relaxter dan voor die plons.

In de Ourthe, achter de camping                                             

Je ziet de gasten genieten, soms lopen ze weg om aan een wandeling te beginnen en komen hand in hand weer terug. Je ziet ze het fijn hebben en dat doet wel iets met je. Het geeft onverwacht ontroering en blijheid aan jezelf. Het gevoel dat je werk er echt toe doet.

Hoe fijn die afwisseling van binnen- en buitenwerk. Vooral de warmste en lichtste dagen van het jaar veel buiten zijn. En als de dagen weer korter worden uit eten gaan omdat het kan. Dan verkneukelen op een winter waarin je kunt blijven liggen als het nog donker is ’s ochtends.

Je bent eigen baas en stel je voor hoe je het regelt dat je er een uurtje tussenuit gaat. Niet omdat een ander vast pauzetijden had ingepland, maar omdat jij het even nodig hebt en dat zelf bepaalt.

Dan sta je daar op de top van de heuvel waar de wereld is stil gevallen, je voelt de weldaad daarvan binnenstromen en daarmee de verliefdheid op je eigen situatie, je eigen camping, je eigen keuzes. Je moet lachen. Je kunt opgeladen terug, even toerist in je eigen werk.

Zie je wereld: een wereld met een feeëriek uitzicht op de top van de heuvel, met het gevoel van regie, waarin je plezier hebt om wat je goed gedaan hebt en moet lachen (soms later) om wat niet zo slim was. Maar het is eigen. En zo veel verhalen. Rijkdom. Dit is wat kan zijn.

Trots is misschien het beste woord om de laatste 10 jaar voor ons te beschrijven.

 

Een camping kopen is een hele stap.

 Natuurlijk voelt de overstap naar het runnen van een camping in de eerste instantie een overstap van zeker naar onzeker.

Een camping kopen lijkt alsof je alles moet loslaten wat je voor die tijd opgebouwd had: je netwerk thuis rondom je woonstee, je werk, misschien heb je een partner die ook dat netwerk liever niet zo gauw loslaat, of heb je schoolgaande kinderen.

Mantelzorg is ook een lastige. Ga je die langzaam achteruit gaande ouderen zo achter je laten?

Je hebt ook geen zekerheid of je op z’n minst net zo veel gaat verdienen als je nu doet.

Tegelijkertijd ken je nog niets van de nieuwe situatie. Dus logisch dat het allemaal wat onzeker aanvoelt.

 

Waarom zou je deze camping dan wel kopen?

 Je hoeft niet alles los te laten. En er ligt een basis van zekerheid.

Deze camping ligt op 2½ uur rijden van Utrecht en op 1¾ uur rijden van Antwerpen. Je kunt dus heen en weer op 1 dag als je op dit soort afstanden woont.

Daarbij het is een seizoen camping die in ieder geval dicht is van 15 november tot 15 maart (wettelijk bepaald).

Dat wil zeggen dat wie niet te ver weg woont, graag eigen huis en omgeving wil behouden, en wie het ook wel ziet zitten om tussendoor even naar huis terug te gaan als het rustig is, dat gewoon kan doen. Wel handig om 1 medewerker achter te laten natuurlijk.

Je zou de vijfde eigenaar kunnen zijn die in najaar en winter een ander leven thuis of op vakantie heeft.

De winter is de tijd van rust, opladen, uitslapen, vrienden zien, tijd voor familie, eigen bezigheden die je vroeger al had, uitgaan, tripjes maken of een langere vakantie. De dagen zonder verplichte beschikbaarheid voor anderen, gewoon omdat je vrij bent of op zijn minst de klussen die je op de camping wilt doen geheel naar eigen behoefte plant.

Deze camping is in 1961 of 1962 begonnen. Je stapt in een bedrijf dat al bijna 60 jaar bestaat en waar ook gasten komen die er de helft van die tijd al komen, bij diverse eigenaren. Dit is je basis. Die mensen blijven komen.

 
1962                                                         2019

Als jij ook een klik hebt met het terrein en de omgeving en daardoor voel je het borrelen, is de belangrijkste voorwaarde al binnen.

Het is een camping met geschiedenis waar je de tijd zal hebben om het vak te leren, stap voor stap, voortbouwend op de basis.

Die geschiedenis die het heeft, in combinatie met de eenvoud en ontspannen sfeer maakt het tot een echte charmecamping. In die gids staan we ook. Het zijn de campings die steeds schaarser worden en waar een vaste groep op zoek naar is. En let op: eenmaal verkocht duurt het wel weer zeker 10 jaar voordat de camping weer te koop staat.

Je houdt er wat aan over

Op een gegeven moment, misschien na 10 jaar, of 15 jaar of langer, kan het zijn dat je er wel klaar mee bent, met dat camping runnen. Niet ieder bedrijf biedt perspectief op verkoop, maar een camping wel als je die redelijk runt.

Dat hoeft nog niet eens heel goed te zijn. Als iets maar speciaal genoeg is zit je goed.

Deze camping is speciaal, met het royale, idyllische en lommerrijke terras, de lange geschiedenis, te zien aan het nostalgische hoofdgebouw, de ligging aan het stuk Ourthe waar je in de hete zomers nog steeds kunt zwemmen, ook als dichter bij de bron de waterstand daarvoor te laag is, de omhaagde kampeerplaatsen waardoor de gasten veel privé en rust ervaren terwijl er toch doorzichten zijn.

En de afwezigheid van stacaravans. In België zijn ongelooflijk veel campings gevuld met stacaravans. Als je echt van natuur houdt is dat een gruwel. Je hebt dan geen camping maar een wit dorp. Mooie campings met charme en geschiedenis worden zeldzamer, en zeker als ze direct naast een natuurgebied liggen en ook nog vlak bij openbaar vervoer. Als je gevoel voor dit soort zaken hebt heb je kapitaal in handen.

Meestal heb je na die 10 of 15 jaar je aflossingen wel gedaan, of zeker het merendeel daar van, en dat biedt ruimte om na te denken of je er als eigenaar en tegelijkertijd beheerder mee verder gaat, of als eigenaar met een andere beheerder er op. Dan geef je jezelf een inkomen er uit en ga je doen wat je zelf dan interessant vindt. Of je verkoopt het weer. In alle gevallen hou je er wat aan over.

 

Wat zou je nu kunnen doen?

Ons verhaal: als je meer over ons verhaal wilt weten klik je hier.

Praktische informatie: als je nog niet de praktische informatie gelezen hebt, over de prijs, het aantal plaatsen, de grootte etc, klik je hier.

Afspraak: als je een afspraak wilt maken om de camping te bekijken of vragen wilt stellen n.a.v. bovenstaande tekst dan kun je ons mailen: camping.lesmurets@gmail.com

Je kunt ook zonder afspraak komen, maar dit jaar zijn er vooral medewerkers, en niet een van ons. Zo wie zo, als je ons wilt spreken mail dan eerst. Dan hoor je meer. Veel succes met je zoektocht en beslissingen, we horen graag van je!

Jan en Manja

 

terug naar boven

 

Reacties zijn gesloten.