Wandelen

Camping Les Murets ligt in een beschermd natuurgebied in de Ardennen: la Bouclé d’Ourthe. Dat betekent dat het direct uit de camping mooi wandelen en fietsen is. Onderstaand kaartje geeft een indruk.

Het is handig het thuis al uit te printen want niet altijd een wandelkaartje voorradig of nog in goede staat. Het is ook op te halen, gratis, op het gemeentehuis in Esneux.

Voor het gevoel van schaal de volgende indicaties: de wandeling vanaf de camping naar het dorpje Ham duurt ongeveer 20 tot 25 minuten; de wandeling vanuit Les Murets via de noordzijde van de Ourthe, bovenlangs naar Esneux duurt ongeveer 2,5 uur. Via de binnenbocht naar Esneux is het een uur.

wandelkaart omgeving Camping Les Murets, Esneux

Een route van de website Wandelgids Zuid-Limburg begint en eindigt op de camping en neemt een stuk van bovenstaand kaartje mee, maar is iets uitgebreider. Het is route 653 van Esneux: https://wandelgidszuidlimburg.com/wp/0653-2/

Bij de toeristische informatie in Esneux is een mapje speciale fiets- en wandelkaarten te koop die verder gaan dan bovenstaand kaartje. Ze zijn echter niet al te vaak open. In Luik wordt het ook verkocht.

Uitgewandeld in de nabije omgeving? Pak dan de stoptrein die vlakbij ons een stationnetje heeft, zuidwaarts en wandel een dag in de omgeving van Sy of verder. Geen gesjouw met spullen en toch weer even helemaal ergens anders geweest.

Voor doortrekkers die niet veel mee willen nemen is dit handig:

De bakker in het dorp (7 minuten lopen, open van woensdag t/m zondag, wel 3 weken dicht in juli/begin augustus) heeft nu ook ontbijt op bestelling inclusief vruchtensap en diverse broodjes, € 6,- voor 2 personen. Door de week even de dag er voor bellen, kan tot 17.15 uur, of gewoon in het weekend er heen. Handig voor wie niet veel mee wil nemen. De bakker die 7 dagen per week open is en waar je belegde broodjes met koffie kunt krijgen ligt in Méry, iets meer dan 10 minuten fietsen.

TERUG NAAR OMGEVING     

CONTACT EN  RESERVEREN

      HOME                                

terug naar boven

 

Reacties zijn gesloten.