Fietsen

Als je rondtrekt per fiets is er altijd plaats. Dan hoef je niet te reserveren. Het is wel handig een mail te sturen als je met een groep komt die groter is dan 10 mensen.

Wielerrondes 

Een aantal maal per jaar zijn er wielerrondes die in de buurt van de camping komen. De bekendste is Luik-Bastenaken-Luik, een wielerklassieker die een aantal maal per jaar gereden wordt door zowel professionele als amateur wielrenners. De Redoute komt er in voor en sinds 2008 de steile weg naar Roche aux Faucons, vlakbij de camping. Echter voor 2020 is deze ronde afgelast.

 Alles is te vinden op http://www.wielersportinfo.nl/toertochten.htm.


Reserveren voor 1 nacht doen wij nooit voor toertochten in schoolvakanties. Buiten het hoogseizoen is dat ook helemaal niet nodig. In het hoogseizoen betekent dat dat je op de gok moet komen als je maar 1 nacht wilt staan, dus ook voor de wielerronde in augustus.

Omdat er velen bij ons kamperen met Pinksteren vanwege Tilff-Bastogne-Tilff is het raadzaam voor dit weekend te reserveren. Kijk naar de voorwaarden onder de tarievenlijst op deze website. We reserveren met Pinksteren alleen voor minimaal 3 nachten, met aanbetaling en € 5 boekingskosten per plaats. Wie korter wil komen kan op de gok komen. Dan geldt: vol is vol. Of 2 nachten komen en er 3 betalen. Met slecht weer kan er nog wel eens plaats zijn, en met goed weer staan we vol.

Vlak fietsen

Voor de mensen die vlak willen fietsen is er het fietspad langs de Ourthe, zowel noorwaarts naar Luik als zuidwaarts richting Durbuy. Camping Les Murets ligt aan dit fietspad, de RAVeLroute nr 5. 

RAVeL routes zijn merendeels vlakke fietspaden waar voor het grootste deel geen auto’s komen.RAVeL is de afkorting van ‘Réseau Autonome de Voies Lentes’, ‘autonoom netwerk voor langzaam verkeer’.  Het zijn de oude jaagpaden langs rivieren of in onbruik geraakte spoorlijnen. Wijk je van dit fietspad af dan is het al gauw klimmen in Walonië. Via de toeristische informatie in Luik kun je de kaart van de RAVeLroutes in de provincie Luik opvragen. Die sturen ze gratis op. Eenmaal in Luik is die ook gratis af te halen daar.

fietsenhuur

Op het station van Luik-Guillemins (20 min. met de trein vanaf camping Les Murets) zijn er stadsfietsen voor een paar dagen te huur. Het is tamelijk goedkoop. Het is ongeveer 17 km vlak fietsen naar de camping langs de Ourthe vanaf dit station.

Mountainbikes zijn te huur via www.venturix.nl . Die zijn op te halen ongeveer 12 minuten rijden van de camping. Via die website kun je alles regelen daarvoor.

Je kunt helemaal vlak fietsen vanaf Maastricht, langs de Maas, naar de camping, via de Ourthe. Dus ook met de ov-fiets. Voor trekkers te voet of per fiets hebben we leenstoelen.

TERUG NAAR OMGEVING    

CONTACT EN RESERVEREN

Reacties zijn gesloten.