Fietsen

Vlak fietsen

Camping Les Murets ligt aan het fietspad van een RAVeL-route. Je fietst langs de Ourthe, zowel noordwaarts naar Luik als zuidwaarts richting Durbuy. Je kunt helemaal vlak fietsen vanaf Maastricht, langs de Maas, naar de camping, via de Ourthe.

RAVeL routes zijn merendeels vlakke fietspaden waar voor het grootste deel geen auto’s komen. RAVeL is de afkorting van ‘Réseau Autonome de Voies Lentes’, ‘autonoom netwerk voor langzaam verkeer’.  Het zijn de oude jaagpaden langs rivieren of in onbruik geraakte spoorlijnen. Wijk je van dit fietspad af dan is het al gauw klimmen in Wallonië. 

Knooppuntennetwerk provincie Luik

Het aangename en veilige netwerk, gebaseerd op het RAVeL, is geschikt om fietstochten op maat samen te stellen voor gezinnen, sportievelingen of recreatieve fietsers.

  • Plan uw knooppuntroutes online en ga op ontdekking! De camping ligt tussen knooppunt 22 (station Hony) & 23 (Porte de Hony du Grand Site de la Boucle de l’Ourthe) (Vul Esneux in bij ‘Zoeken‘).
  • Hier vind je alvast de kaart Ourthe-Vèsdre-Amblève waarvan de knooppuntenroute onze camping passeert! Knooppunten 22 & 23 liggen aan de camping. 
  • Vanaf station Luik-Guillemins naar Camping Les Murets: 17 km vlak, langs de Ourthe via het knooppuntennetwerk. Aan knooppunt 22 fiets je nog even verder naar de camping. We liggen tussen knooppunt 22 en 23. Luik-Guillemins is knooppunt 1, dan 7-6-5-11-13-14-17-21-22. Welkom! Rust, pizza en een biertje verdiend!

Wielerrondes 

Een aantal maal per jaar zijn er wielerrondes die in de buurt van de camping komen.

Fietsenhuur

Onder andere in het station van Luik-Guillemins (16 min. met de trein vanaf camping Les Murets) zijn er fietsen voor een paar dagen te huur. Het is ongeveer 17 km vlak fietsen naar de camping langs de Ourthe vanaf dit station.

Mountainbikes zijn te huur via www.venturix.nl . Die zijn op te halen ongeveer 12 minuten rijden van de camping. Via die website kun je alles regelen daarvoor.

Je kunt helemaal vlak fietsen vanaf Maastricht, langs de Maas, naar de camping, via de Ourthe. Dus ook met de huurfiets. Voor trekkers te voet of per fiets hebben we leenstoelen.

Als je rondtrekt per fiets is er altijd plaats. Dan hoef je niet te reserveren. Het is wel handig een mail te sturen als je met een groep komt die groter is dan 10 mensen.

Reserveren voor 1 nacht doen wij nooit voor toertochten in schoolvakanties. Buiten het hoogseizoen is dat ook helemaal niet nodig. In het hoogseizoen betekent dat dat je op de gok moet komen als je maar 1 nacht wilt staan, dus ook voor de wielerronde in augustus.

Omdat er velen bij ons kamperen met Pinksteren vanwege Tilff-Bastogne-Tilff is het raadzaam voor dit weekend te reserveren. Kijk naar de voorwaarden onder de tarievenlijst op deze website. We reserveren met Pinksteren alleen voor minimaal 3 nachten, met aanbetaling en € 5 boekingskosten per plaats. Wie korter wil komen kan op de gok komen. Dan geldt: vol is vol. Of 2 nachten komen en er 3 betalen. Met slecht weer kan er nog wel eens plaats zijn, en met goed weer staan we vol.

 

 

TERUG NAAR OMGEVING    

CONTACT EN RESERVEREN

Reacties zijn gesloten.