Fietsen & mountainbiken

Vlak fietsen

Camping Les Murets ligt aan het fietspad van een RAVeL-route. Je fietst langs de Ourthe, zowel noordwaarts naar Luik (17km) als zuidwaarts richting Durbuy (45km). Je kunt helemaal vlak fietsen vanaf Maastricht (45km), langs de Maas, naar de camping, via de Ourthe.

RAVeL routes zijn merendeels vlakke fietspaden waar voor het grootste deel geen auto’s komen. RAVeL is de afkorting van ‘Réseau Autonome de Voies Lentes’, ‘autonoom netwerk voor langzaam verkeer’.  Het zijn de oude jaagpaden langs rivieren of in onbruik geraakte spoorlijnen. Wijk je van dit fietspad af dan is het al gauw klimmen in Wallonië. 

Knooppuntennetwerk provincie Luik

Het aangename en veilige netwerk, gebaseerd op het RAVeL, is geschikt om fietstochten op maat samen te stellen voor gezinnen, sportievelingen of recreatieve fietsers.

  • Plan uw knooppuntroutes online en ga op ontdekking! De camping ligt tussen knooppunt 22 (station Hony) & 23 (Porte de Hony du Grand Site de la Boucle de l’Ourthe) (Vul Esneux in bij ‘Zoeken‘).
  • Hier vind je alvast de kaart Ourthe-Vèsdre-Amblève waarvan de knooppuntenroute onze camping passeert! Knooppunten 22 & 23 liggen aan de camping. 
  • Vanaf station Luik-Guillemins naar Camping Les Murets: 17 km vlak, langs de Ourthe via het knooppuntennetwerk. Aan knooppunt 22 fiets je nog even verder naar de camping. We liggen tussen knooppunt 22 en 23. Luik-Guillemins is knooppunt 1, dan 7-6-5-11-13-14-17-21-22. Welkom! Rust, pizza en een biertje verdiend!

Mountainbike 

In de omgeving van de camping (Esneux – Tilff) vind je verschillende mountainbikeroutes.  

 

 

 

 

Enduro mountainbiken wordt steeds populairder! Ook in de buurt van de camping vind je gloednieuwe enduro-routes dankzij EndurOurthe! Het trail center is een gemarkeerd Enduro-mountainbikeparcours gelegen in de gemeenten Esneux en Anthisnes.

Fietsenverhuur

  • Onder andere in het station van Luik-Guillemins (16 min. met de trein vanaf camping Les Murets) zijn er fietsen voor een paar dagen te huur. Het is ongeveer 17 km vlak fietsen naar de camping langs de Ourthe vanaf dit station.
  • Elektrisch fietsen vanaf Luik? Huur een e-bike bij CycloLibre.
  • Mountainbikes zijn te huur via www.venturix.nl . Die zijn op te halen ongeveer 12 minuten rijden van de camping. Via hun website kun je alles regelen daarvoor.

Je kunt helemaal vlak fietsen vanaf Maastricht, langs de Maas, naar de camping, via de Ourthe. Dus ook met de huurfiets. Voor trekkers te voet of per fiets hebben we leenstoelen.

Als je rondtrekt per fiets is er altijd plaats. Dan hoef je niet te reserveren. Het is wel handig een mail te sturen als je met een groep komt die groter is dan 6 mensen.

https://lesmurets.be/hikers-cyclists/

Wielerrondes 

Een aantal maal per jaar zijn er wielerrondes die in de buurt van de camping komen.

TERUG NAAR OMGEVING    

CONTACT EN RESERVEREN

Reacties zijn gesloten.