Fietsen & mountainbiken

Vlak fietsen

Camping Les Murets ligt aan het fietspad van de RAVeL de l’Ourthe. Je fietst vlak, langs de Ourthe, zowel noordwaarts naar Luik (17km) als zuidwaarts richting Durbuy (45km). Je kunt vlak fietsen vanaf Maastricht (45km), langs de Maas, naar de camping, via de Ourthe. De camping ligt tussen knooppunt 22 & 23 van het knooppuntennetwerk van de provincie Luik dat onder andere gebaseerd is op de RAVeL.

RAVeL routes zijn merendeels vlakke fietspaden waar voor het grootste deel geen auto’s komen. RAVeL is de afkorting van ‘Réseau Autonome de Voies Lentes’, ‘autonoom netwerk voor langzaam verkeer’.  Het zijn de oude jaagpaden langs rivieren of in onbruik geraakte spoorlijnen. Wijk je van dit fietspad af dan is het al gauw klimmen in de streek zoals naar het panoramisch uitzicht van ‘la Roche aux Faucons’ (224m hoogte) op 4km van camping Les Murets. Deze klim is bekend als de laatste helling van de wielerklassieker Luik-Bastogne-Luik. 

Knooppuntennetwerk provincie Luik

Het aangename en veilige netwerk is geschikt om fietstochten op maat samen te stellen voor gezinnen, sportievelingen of recreatieve fietsers.

  • Plan uw knooppuntroutes online en ga op ontdekking! De camping ligt tussen knooppunt 22 (station Hony) & 23 (Porte de Hony du Grand Site de la Boucle de l’Ourthe)
  • Hier vind je de kaart Ourthe-Vèsdre-Amblève waarvan de knooppuntenroute onze camping passeert! Knooppunten 22 & 23 liggen aan de camping. 
  • Fiets vlak doorheen de prachtige Ourthevallei. Onze camping ligt net in het midden van de route, in Hony,  tussen knooppunt 22 en 23. Vanaf station Luik-Guillemins naar Camping Les Murets is het 17 km vlak, langs de Ourthe. Aan knooppunt 22 fiets je nog even verder naar de camping. Welkom! Rust, pizza en een biertje verdiend!
  • Overzicht van fiets- en mountainbike-tochten en wandelingen in de regio. Vul ‘Esneux’ in bij ‘gemeente’. 

Het is heerlijk fietsen vanaf het terras van de camping!

Vanaf deze brug, vlakbij de camping, fiets je 5km vlak naar Esneux en verder richting Comblain-au-Pont (16km), Hamoir (25km), Sy (31km) en Durbuy (45km) via de RAVeL en het knooppuntennetwerk. Als je wil, kan je met de rechtstreekse trein terug naar station Hony, op 350m van camping Les Murets. In Esneux geniet je van een welverdiend ijsje van bij ‘la Charlotte aux Fraises’. 

Mountainbike 

In de omgeving van de camping vind je verschillende mountainbikeroutes.  

Ook in het mountainbikebos Parc du Mary te Esneux (4,7km) kan je terecht. 

 

 

 

Enduro mountainbiken wordt steeds populairder! Ook in de buurt van de camping vind je gloednieuwe enduro-routes dankzij EndurOurthe. Het trail center is een gemarkeerd Enduro-mountainbikeparcours gelegen in de gemeenten Esneux en Anthisnes.

Fietsenverhuur

  • Onder andere in het station van Luik-Guillemins (16 min. met de trein vanaf camping Les Murets) zijn er fietsen voor een paar dagen te huur. Het is ongeveer 17 km vlak fietsen naar de camping langs de Ourthe vanaf dit station.
  • Elektrisch fietsen vanaf Luik? Huur een e-bike bij CycloLibre.
  • Mountainbikes zijn te huur via www.venturix.nl . Die zijn op te halen ongeveer 12 minuten rijden van de camping. Via hun website kun je alles regelen daarvoor.

Je kunt helemaal vlak fietsen vanaf Maastricht, langs de Maas, naar de camping, via de Ourthe. Dus ook met de huurfiets. Voor trekkers te voet of per fiets hebben we leenstoelen.

Als je rondtrekt per fiets is er altijd plaats. Dan hoef je niet te reserveren. Stuur wel een mail als je met een groep komt die groter is dan 6 mensen.

https://lesmurets.be/hikers-cyclists/

Wielerrondes 

Een aantal maal per jaar zijn er wielerrondes in de buurt van de camping. 

  • Luik-Bastenaken-Luik: de wielerklassieker voor de profs vindt plaats op zondag 21 april 2024. De steile weg naar de Roche aux Faucons vlakbij de camping is de laatste helling voor de aankomst in Luik. Ook jij kan op zaterdag 20 april 2024, één dag voor de profs, jouw Liège-Bastogne-Liège rijden en proeven van deze mythische wedstrijd.
  • Tilff-Bastogne-Tilff voor wielertoeristen vindt plaats op zaterdag 1 juni 2024 en biedt keuze uit 3 routes (168, 125, 90 km) voor racefiets. 

TERUG NAAR OMGEVING    

CONTACT EN RESERVEREN

Reacties zijn gesloten.