Fietsen

Wielerrondes 

Een aantal maal per jaar zijn er wielerrondes die in de buurt van de camping komen. De bekendste is Luik-Bastenaken-Luik, een wielerklassieker met de Redoute, die een aantal maal per jaar gereden wordt door zowel professionele als amateur wielrenners.

hieronder de rondes voor de amateurrijder:

zaterdag 22 april 2017: Liège-Bastogne-Liège; (start in Angleur)

zondag 27 mei 2017: Waalse Pijl;

zondag 4 juni 2017: Tilff-Bastogne-Tilff;

zaterdag 12 augustus 2017: nog een keer Luik-Bastenaken-Luik (start in Luik)

misschien zaterdag 26 augustus 2017: Geants des Ardennes (niet bevestigd)

Dit alles is te vinden op http://www.wielersportinfo.nl/toertochten.htm. Omdat er velen bij ons kamperen met Pinksteren vanwege Tilff-Bastogne-Tilff is het raadzaam voor dit weekend te reserveren. Kijk naar de voorwaarden onder de tarievenlijst op deze website. We reserveren met Pinksteren alleen voor minimaal 3 nachten, met aanbetaling en € 5 boekingskosten per plaats. Wie korter wil komen kan op de gok komen. Dan geldt: vol is vol. Of 2 nachten komen en er 3 betalen. Met slecht weer kan er nog wel eens plaats zijn, en met goed weer staan we vol.

Reserveren voor 1 nacht doen wij nooit. Buiten het hoogseizoen is dat ook helemaal niet nodig. In het hoogseizoen betekent dat dat je op de gok moet komen als je maar 1 nacht wilt staan, dus ook voor de wielerronde in augustus. Mensen die aankomen per fiets of te voet krijgen altijd een plek.

 

Vlak fietsen

Voor de mensen die vlak willen fietsen is er het fietspad langs de Ourthe, zowel noorwaarts naar Luik als zuidwaarts richting Durbuy. Camping Les Murets ligt aan dit fietspad, de RAVeLroute nr 5.  RAVeL routes zijn merendeels vlakke fietspaden waar voor het grootste deel geen auto’s komen.RAVeL is de afkorting van ‘Réseau Autonome de Voies Lentes’, ‘autonoom netwerk voor langzaam verkeer’.  Het zijn de oude jaagpaden langs rivieren of in onbruik geraakte spoorlijnen. Wijk je van dit fietspad af dan is het al gauw klimmen in Walonië. Via de toeristische informatie in Luik kun je de kaart van de RAVeLroutes in de provincie Luik opvragen. Die sturen ze gratis op. Eenmaal in Luik is die ook gratis af te halen daar.

 

TERUG NAAR OMGEVING    

CONTACT EN RESERVEREN

 

 

Reacties zijn gesloten.