Bereikbaarheid

GPSadres: ‘Rue de Fèchereux 18, 4130 Esneux’: klik hier.  Caravans en campers moeten dit GPS-adres ingeven om vlot de camping binnen te rijden. Het GPS-adres ligt parallel aan het campingadres, Chemin d’Enonck 75, 4130 Esneux. Auto’s, motors en fietsers kunnen ook op het campingadres navigeren.

Met de auto: je neemt de E25, de snelweg naar de Ardennen/Luxemburg. Let op: als de totale lengte van de voertuigen/het voertuig meer dan 6 meter is mag je niet door de stad Luik rijden. Dan moet je op de E25 blijven en de route om Luik heen volgen.

  • Vanaf Luik/het noorden is het de tweede afslag, nummer 41. Dan rij je via Tilff richting Esneux.
  • In het dorpje Méry neem je de eerste afslag rechts naar Hony. Dat is een scherpe bocht.
  • Meteen na de brug links. Die weg volg je een poosje (in het dorp is een scheef liggende kruising, daar rechtdoor) tot een t-splitsing.
  • Daar rechts onder het spoor door. Blijf op de asfaltweg (= rue de Fèchereux).
  • Na 300 meter vind je camping Les Murets aan je linkerhand.

Met de caravan of camper? 

Geef in gps in: “Rue de Fèchereux 18, 4130 Esneux“.

Blijf in Hony, na het spoor, op de asfaltweg (= rue de Fèchereux). Die loopt parallel aan Chemin d’Enonck die daar een erg smalle grindweg wordt. Je ziet onze oprit vanzelf aan je linkerkant.

Met de trein – zo comfortabel: op 400 meter van camping Les Murets ligt het stationnetje HONY. Vanuit Luik-Guillemins is het slechts 16 min tot in Hony via lijn 43 Luik <> Angleur/Marloie.

Het station Luik-Guillemins is een prachtig staaltje architectuur van de hand van de beroemde Catalaanse architect Santiago Calatrava. Het is een belangrijk spoorwegknooppunt, ook van hogesnelheidstreinen. Van hieruit spoort u eenvoudig rond in België, van en naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.

 

 

 

 

Met de fiets: camping Les Murets ligt aan RAVeLroute 7 ~ Ourthe, ongeveer 18 kilometer van Luik. RAVeL routes zijn de doorgaans vlakkere fietsroutes door België. Vanaf Luik volg je de Ourthe richting Tilff, Esneux, tot in het dorpje Hony (na Méry). Daar word je even omgeleid, van de Ourthe weg door het dorp. Je fietst langs de bakker Labasse, onder het spoor door en na 300 meter vind je camping Les Murets aan je linkerhand.

Kijk op de kaart bij ’te voet’ voor de te volgen knooppunten.

Fiets huren voor een dag of meer? Kijk hier.

 

 

 

 

Te voet 

Te voet vanaf station Luik-Guillemins naar Camping Les Murets 

  • 17 km vlak, langs de Ourthe via het knooppuntennetwerk. Aan knooppunt 22 wandel je nog even verder naar de Camping. We liggen tussen knooppunt 22 en 23. Luik-Guillemins is knooppunt 1, dan 7-6-5-11-13-14-17-21-22. Welkom! Rust, pizza en een biertje verdiend!

  • meer hellend via GR 57 en pelgrimsroute naar Santiago de Compostella ‘Via Monsana’

Hier vind je het gedeelte van de Via Monsana van aan het station Luik-Guillemins tot in Esneux. Camping Les Murets ligt op ongeveer 3 kilometer van de GR57 en de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella (Via Mosana). Je wijkt van deze route af als je naar de camping wilt in de omgeving van Roches aux Faucons. Je loopt naar het dorp Fêchereux, naar de verharde weg in dit dorp, en gaat daar linksaf. Na een poosje gaat deze weg langs de Ourthe. Na ongeveer drie kwartier vanaf het punt waarop je afwijkt, komt je bij camping Les Murets, na de eerste twee huizen aan je rechterhand, aan het begin van Hony. Je bent klaar voor rust, pizza en een biertje!

CONTACT EN RESERVEREN

    TERUG NAAR HOME        

Reacties zijn gesloten.