route


Grotere kaart weergeven

Bereikbaarheid per auto: je neemt de E25, de snelweg naar de Ardennen/Luxemburg. Let op: als de totale lengte van de voertuigen/het voertuig meer dan 6 meter is mag je niet door de stad Luik rijden. Dan moet je op de E25 blijven en de route om Luik heen volgen.

Vanaf Luik/het noorden is het de tweede afslag, nummer 41. Dan rij je via Tilff richting Esneux. In het dorpje Méry neem je de eerste afslag rechts naar Hôny. Dat is een scherpe bocht. Meteen na de brug links. Die weg volg je een poosje (in het dorp is een scheef liggende kruising, daar rechtdoor) tot een t-splitsing. Daar rechts onder het spoor door. Blijf op de asfaltweg. Na 300 meter vind je camping Les Murets aan je linkerhand. Volg je de gps of de tomtom dan word je vanaf het zuiden van Luik over zeer smalle en tamelijk steile binnenwegen geleid. Dit is voor campers en caravans af te raden. Zet na afslag 41 eventueel de tomtom weer aan, dan volg je ook bovenstaande route, maar blijf in Hony, na het spoor, op de asfaltweg. Die loopt parallel aan Chemin d’Enonck, die daar een erg smalle grindweg wordt, en je ziet onze oprit vanzelf aan je linkerhand. Vanaf Maastricht rij je er ongeveer 40 minuten over zonder caravan.

Bereikbaarheid met de trein: Op 300 meter van camping Les Murets ligt het stationnetje Hôny. Vanuit Maastricht heb je een goede aansluiting naar Luik-Guillemins, alwaar de stoptrein richting Jemelles/Gouvy vertrekt. De overstap kan 45 minuten duren maar biedt tevens een goede gelegenheid het geweldige station te bekijken. Mensen uit richting Brussel hebben een betere overstap. Na 20 minuten stap je uit in Hôny. Let op: het beste is voorin te gaan zitten. Achterin zie je het bordje Hôny niet, en het perron ligt laag, dus de verleiding te blijven zitten is groot. Toch uitstappen! Het is de halte na Méry.
Op internet kun je het beste deze trein vinden onder ‘lijn 43: Luik-Jemelles/Gouvy’ of voor de dienstregeling http://www.belgianrail.be/ aanklikken.

Bereikbaarheid per fiets: camping Les Murets ligt aan RAVeLroute 5, ongeveer 18 kilometer van Luik. RAVeL routes zijn de doorgaans vlakkere fietsroutes door België. Vanaf Luik volg je de Ourthe richting Tilff, Esneux, tot in het dorpje Hôny (na Méry). Daar word je even omgeleid, van de Ourthe weg door het dorp. Je fietst langs de bakker, onder het spoor door en na 300 meter vind je camping Les Murets aan je linkerhand.
Op station Luik-Guillemins kun je voor een laag tarief een fiets huren voor meerdere dagen, een week of een maand.
Bij de toeristische informatie in Luik kun je een brochure met de RAVeLroutes krijgen. Beter is van te voren te vragen deze brochure op te sturen.

Bereikbaarheid wandelend: camping Les Murets ligt op ongeveer 3 kilometer van de GR57 en de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Je wijkt van deze route af als je naar de camping wilt in de omgeving van Roches aux Faucons. Je loopt naar het dorp Fêchereux, naar de verharde weg in dit dorp, en gaat daar linksaf. Na een poosje gaat deze weg langs de Ourthe. Na ongeveer drie kwartier vanaf het punt waarop je afwijkt, komt je bij camping Les Murets, na de eerste twee huizen aan je rechterhand, aan het begin van Hôny.

CONTACT EN RESERVEREN

    TERUG NAAR HOME        

Reacties zijn gesloten.