Bereikbaarheid

Chemin d’Enonck 75, 4130 Hony-Esneux. 

Opgelet: wegenwerken! Hierdoor is afrit 41 Tilff op E25 vanuit Luik richting Luxemburg afgesloten. 

  • Op de E25 vanuit Luik richting Luxemburg afslag 42 Beaufays nemen. Indien je gps je via Seraing en Boncelles stuurt, komende uit het noorden, vermijd je deze steilere en bochtige route beter met grotere campers en caravans en kies je liever voor de route via afrit 42 in Beaufays. Op de E25 vanuit Bastogne richting Luik afrit 42 Tilff nemen. 
  • Daarna sla je af richting Tilff. Je volgt deze weg 2 km tot op een t-splitsing. Daar neem je linksaf. 
  • Na 3km in het dorpje Méry neem je de eerste afslag rechts naar Hony (net achter het bushokje, er staat een bordje ‘campings’). Dat is een scherpe bocht. 
  • Meteen na de brug over de Ourthe linksaf. Er staat een bordje ‘campings’. Die weg volg je ongeveer 1,5km (in het dorp Hony, aan de apotheek, is een scheef liggende kruising, daar rechtdoor) tot een t-splitsing aan het stationnetje van Hony. 
  • Daar rechts onder het spoor door. Blijf op de asfaltweg door de pijl ‘camping, bar & pizza’ te volgen (= rue de Fèchereux). 
  • Na 300 meter vind je camping Les Murets aan je linkerhand.

⇒ Let op: als de totale lengte van de voertuigen/het voertuig meer dan 6 meter is mag je niet door de stad Luik rijden. Een stadsbezoek met voertuig(en) langer dan 6m is dus niet mogelijk. Op de camping geraak je door op de E25 richting Luxemburg te blijven (= de route om Luik) en afslag 42 in Beaufays te nemen. 

Met de trein: op 350 m van camping Les Murets ligt het stationnetje HONY. Vanuit Luik-Guillemins is het slechts 16 min tot in Hony via lijn 43 Luik <> Angleur/Marloie.

Het station Luik-Guillemins is een prachtig staaltje architectuur van de hand van de beroemde Catalaanse architect Santiago Calatrava. Het is een belangrijk spoorwegknooppunt, ook van hogesnelheidstreinen. Van hieruit spoort u eenvoudig rond in België, van en naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.

Met de fiets: camping Les Murets ligt aan RAVeL de l’Ourthe, ongeveer 17 kilometer van Luik. RAVeL routes zijn de doorgaans vlakke fietsroutes door België. Vanaf Luik volg je de Ourthe richting Tilff, tot in het dorpje Hony (na Méry). Daar word je even omgeleid, van de Ourthe weg door het dorp. Je fietst langs de bakker Labasse, onder het spoor door en na 300 meter vind je camping Les Murets aan je linkerhand. Fiets huren voor een dag of meer? Kijk hier.

Te voet 

Te voet vanaf station Luik-Guillemins naar Camping Les Murets 

  • 17 km vlak, langs de Ourthe via het knooppuntennetwerk. De camping ligt tussen knooppunt 22 en 23. Luik-Guillemins is knooppunt 1, dan 7-6-5-11-13-14-17-21-22. Welkom! Rust, pizza en een biertje verdiend!
  • meer hellend via GR 57 en pelgrimsroute naar Santiago de Compostella ‘Via Monsana’

Hier vind je het gedeelte van de Via Monsana van aan het station Luik-Guillemins tot in Esneux. Camping Les Murets ligt op ongeveer 3 kilometer van de GR57 en de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella (Via Mosana). Je wijkt van deze route af als je naar de camping wilt in de omgeving van Roches aux Faucons. Je loopt naar het dorp Fêchereux, naar de verharde weg in dit dorp, en gaat daar linksaf. Na een poosje gaat deze weg langs de Ourthe. Na ongeveer drie kwartier vanaf het punt waarop je afwijkt, komt je bij camping Les Murets, na de eerste twee huizen aan je rechterhand, aan het begin van Hony. Je bent klaar voor rust, pizza en een biertje!

CONTACT EN RESERVEREN

    TERUG NAAR HOME        

Reacties zijn gesloten.