Wandelen

Camping Les Murets ligt in de ‘Lus van de Ourthe’ ~ la Boucle de l’Ourthe, een beschermd natuurgebied in de Ardennen.

  • Vanaf de camping is het dus onmiddellijk mooi wandelen onder ander naar het panorama van de Roche aux Faucons. Zo komt de RAVeLroute nr 7, die de Ourthe volgt, voorbij onze camping. 
  • Vanaf station Luik-Guillemins is het 17 km vlak wandelen langs de Ourthe tot aan de camping.

Le Grand Site de la Boucle de l’Ourthe is een netwerk van paden en wegen om een uitzonderlijk erfgoed te ontdekken. Ontdek hier de brochure , print thuis af of koop het bij de toeristische informatie in Esneux waar ook speciale fiets- en wandelkaarten te koop zijn.

wandelkaart in de buurt van camping Les Murets, Esneux

PANORAMA la ROCHE aux FAUCONS / de VALKENROTS vanaf de camping te voet:

⇒ Wandel naar de barrage/dam. Je houdt dan rechts aan op de rue de Fèchereux. Je steekt de brug dus niet over.

Ter hoogte van de Rue du Gué d’Amont ga je rechts de trap op richting de Roche aux Faucons. Klim verder :-). Na 45 min word je beloond met een prachtig uitzicht!

 

 

 

⇒ Ook langs de andere kant van de camping kan je de Valkenrots bereiken. Aan de achterkant van de camping ga je nu naar links op het wandelpad (RaveL). Je volgt het pad tot je aan je rechterkant de brug van Hony ziet. Je slaat linksaf en volgt de gele rechthoek van de wandeling ‘Circuit de la Roche-aux-Faucons’. Print of download Circuit de la Roche aux Faucons

De volledige wandeling liever een andere keer? Vanaf de Roche aux Faucons volg je de weg naar het dorpje Fèchereux, naar de verharde weg in dit dorp, en gaat daar linksaf. Na een poosje gaat deze weg langs de Ourthe. Vanaf de Roche is het 45 min dalen tot bij camping Les Murets.

 

 

 

 

 

Le GRAND SITE de la BOUCLE DE l’OURTHE  & het pittoreske gehucht HAM

Vanaf de camping wandel je naar de barrage/dam. Je steekt de brug over en wandelt vlak 5 km naar Esneux via de blauwe rechthoek. Hier zijn leuke cafés en restaurantjes. Via het gehucht Ham wandel je nog ongeveer 2,5 km terug naar de camping. Print of download de wandeling Boucle de l’Ourthe.

Nog wandelen in ESNEUX

en in TILFF

Komoot – de 20 mooiste wandelroutes rond Esneux

Een route van de website Wandelgids Zuid-Limburg begint en eindigt op de camping en neemt een stuk van bovenstaand kaartje mee, maar is iets uitgebreider. Het is route 653 van Esneux: https://wandelgidszuidlimburg.com/wp/0653-2/

Te voet vanaf STATION LUIK-GUILLEMINS naar Camping Les Murets 

  • 17 km vlak, langs de Ourthe via het knooppuntennetwerk. Aan knooppunt 22 wandel je nog even verder naar de Camping. We liggen tussen knooppunt 22 en 23. Luik-Guillemins is knooppunt 1, dan 7-6-5-11-13-14-17-21-22. Welkom! Rust, pizza en een biertje verdiend! Te voet van camping Les Murets naar Luik? Terugkeren kan met de rechtstreekse trein in 16 min van Luik naar station Hony (400m van de camping)!

  • meer hellend via GR 57 en pelgrimsroute naar Santiago de Compostella ‘Via Monsana’

Hier vind je het gedeelte van de Via Monsana van aan het station Luik-Guillemins tot in Esneux. Camping Les Murets ligt op ongeveer 3 kilometer van de GR57 en de pelgrimsroute naar Santiago   de Compostella (Via Mosana). Je wijkt van deze route af als je naar de camping wilt in de omgeving van Roches aux Faucons. Je loopt naar het dorp Fêchereux, naar de verharde weg in dit dorp, en gaat daar linksaf. Na een poosje gaat deze weg langs de Ourthe. Na ongeveer drie kwartier vanaf het punt waarop je afwijkt, komt je bij camping Les Murets, na de eerste twee huizen aan je rechterhand, aan het begin van Hony. Je bent klaar voor rust, pizza en een biertje!

 

 

Bezoek Sy

Uitgewandeld in de nabije omgeving? Pak dan de trein zuidwaarts in station Hony (op 400 m van camping) en wandel een dag in de omgeving van Sy of verder. Geen gesjouw met spullen, geen parkeerzorgen en toch weer even helemaal ergens anders geweest.

TERUG NAAR OMGEVING & ACTIVITEITEN 

CONTACT

RESERVEREN

HOME

terug naar boven

 

 

 

Reacties zijn gesloten.