Over ons

Op onze wei word je blij!

Op vakantie vertrekken is altijd wat stressen…gelukkig ligt onze camping vlak aan de autostrade zodat je ons vlot vindt. Je drinkt bij aankomst nog wat op het caféterras met daverende dansmuziek. Je ontdekt dat er morgenvroeg animatie is in de buurt van jouw plek en dat de stacaravans dichtbij elkaar staan – zo kan je meteen je buur door het venster zien.

Mopje…daar worden wij zelf ook niet blij van 😉.

De camping is er een waar we zelf ook zouden kamperen. En dat hebben we voor het eerst gedaan in juni 2021. Hier werden wij wel blij! Een explosie van groen, een oase van rust, een natuurgebied als buur, de rivier de Ourthe direct achteraan de camping…en de stoptrein op wandelafstand naar het dynamische Luik voor de culturele honger. Heerlijk!

Hoe het voor ons begon

© Nicolas Maeterlinck, Kris Van Exel

Wij, campingeigenaren Mihai Gornea en Liesbeth Leclere, genieten zelf ook van het buitenleven en de omgeving. Kamperen doen we al ons hele leven: back to basics met de voeten in het zachte gras. Mijn scoutsverleden zette me op die weg. Ook Mihai was van jong af fan van de natuur. In Roemenië, waar hij is opgegroeid, haalde hij zijn hart op in de bergen.

Tijdens de tweede coronazomer van 2021 hielden wij in juni opnieuw vakantie in eigen land – wij zijn Belgen – en kwamen zo terecht op camping Les Murets. Voor ons zo dichtbij want slechts een uurtje rijden – wij wonen in de buurt van Sint-Truiden, Vlaanderen – maar toch zo anders! Die prachtige natuur en rust…er was meteen een klik. Na het verlof keerde ik terug naar mijn job van directeur van een zorginstelling en Mihai ging verder klussen als aannemer. Maar een reeds bestaand verlangen naar leven en werken kortbij de natuur, werd alleen maar versterkt…we wisten dat de camping te koop was…

Maar toen sloeg het noodlot toe op 14 juli 2021…de ergste overstroming in de geschiedenis van ons land vernielde op vreselijke wijze de camping en bij uitbreiding de hele streek. Twee weken later gingen we ter plaatse. De hogenhuize afvalbergen ontnamen me de adem…De stiekeme droom om voor deze camping te gaan borg ik op. Voor mij was het einde verhaal…

Maar Mihai, mijn eeuwige optimist, keek door de afvalbergen heen. Ondertussen startte Manja, de vroegere eigenares, moedig heel wat geregel om het terrein te laten opruimen. Technisch onderlegd en oplossingsgericht, bedacht Mihai een plan van een (financieel) haalbare (renovatie)aanpak. In het najaar vonden Manja en wij elkaar stap voor stap om op 30 december 2021 de deal te sluiten. Enthousiast stapten we het nieuwe jaar in! In januari 2022 startte Mihai de renovatiewerken aan het gebouw dat erg geleden had. De helft was dan ook weggespoeld. Begin februari was het terrein opgeruimd.

We finaliseerden samen de deal – op Valentijn – waarna het nu voor echt was! Mihai bouwde de camping in een hels tempo terug op. Ik focuste op onder andere de website, de sociale media en de reserveringen. Samen slaagden we erin om op 1 juni 2022 onze eerste kampeerders te ontvangen!

Lees hier hoe de heropbouw na de overstroming van juli 2021 verliep.

Liesbeth & Mihai 

       HOME     

       contact  

naar boven

Reacties zijn gesloten.