Over ons

Op onze wei word je blij!

Op vakantie vertrekken is altijd wat stressen…gelukkig ligt onze camping vlak aan de autostrade zodat je ons vlot vindt. Je drinkt bij aankomst nog wat op het caféterras met daverende dansmuziek. Je ontdekt dat er morgenvroeg animatie is in de buurt van jouw plek en dat de stacaravans dichtbij elkaar staan – zo kan je meteen je buur door het venster zien.

Mopje…daar worden wij zelf ook niet blij van 😉.

De camping is er een waar we zelf ook zouden kamperen. En dat hebben we voor het eerst gedaan in juni 2021. Hier werden wij wel blij! Een explosie van groen, een oase van rust, een natuurgebied als buur, de rivier de Ourthe direct achteraan de camping…en de stoptrein op wandelafstand naar het dynamische Luik voor de culturele honger. Heerlijk!

Hoe het voor ons begon

© Nicolas Maeterlinck, Kris Van Exel

Wij, campingeigenaren Mihai Gornea en Liesbeth Leclere, genieten zelf ook van het buitenleven en de omgeving. Kamperen doen we al ons hele leven: back to basics met de voeten in het zachte gras. Mijn scoutsverleden zette me op die weg. Ook Mihai was van jong af fan van de natuur. In Roemenië, waar hij is opgegroeid, haalde hij zijn hart op in de bergen.

Tijdens de tweede coronazomer van 2021 hielden wij in juni opnieuw vakantie in eigen land – wij zijn Belgen – en kwamen zo terecht op camping Les Murets. Voor ons zo dichtbij want slechts een uurtje rijden – wij wonen in de buurt van Sint-Truiden, Vlaanderen – maar toch zo anders! Die prachtige natuur en rust…er was meteen een klik. Na het verlof keerde ik terug naar mijn job van directeur van een zorginstelling en Mihai ging verder klussen als aannemer. Maar een reeds bestaand verlangen naar leven en werken kortbij de natuur, werd alleen maar versterkt…we wisten dat de camping te koop was…

Maar toen sloeg het noodlot toe op 14 juli 2021…de ergste overstroming in de geschiedenis van ons land vernielde op vreselijke wijze de camping en bij uitbreiding de hele streek. Twee weken later gingen we ter plaatse. De hogenhuize afvalbergen ontnamen me de adem…De stiekeme droom om voor deze camping te gaan borg ik op. Voor mij was het einde verhaal…

Maar Mihai, mijn eeuwige optimist, keek door de afvalbergen heen. Ondertussen startte Manja, de vroegere eigenares, moedig heel wat geregel om het terrein te laten opruimen. Technisch onderlegd en oplossingsgericht, bedacht Mihai een plan van een (financieel) haalbare (renovatie)aanpak. In het najaar vonden Manja en wij elkaar stap voor stap om op 30 december 2021 de deal te sluiten. Enthousiast stapten we het nieuwe jaar in! In januari 2022 startte Mihai de renovatiewerken aan het gebouw dat erg geleden had. De helft was dan ook weggespoeld. Begin februari was het terrein netjes opgeruimd – knap Manja!

We finaliseerden samen de deal – op Valentijn – waarna het nu voor echt was! Sindsdien focus ik me op onder andere de website en het reservatiesysteem en herbouwt Mihai in een hels tempo verder.

Volg hier de heropbouw na de overstroming van juli 2021.

Uit respect voor Manja blijft haar relaas over de afgelopen maanden hieronder nog staan.

We willen haar graag bedanken voor het vertrouwen en de ondersteuning die ze ons biedt. We zwaaien naar Jan.

Liesbeth & Mihai 

CONTACT & RESERVATIE

Overstroming, opruiming en reconstructie

Manja: “Ik ben enorm blij dat er een koppel is die met verve, moed en daadkracht de camping voort wil zetten. Mihai en Liesbeth gaan dit avontuur aan, en wel op volle kracht vooruit heb ik gezien. Ook zij houden van rust en natuur, dus ik zou zeggen, laat hen en jullie vertrouwde plek niet in de steek. De camping gaat gewoon open dit jaar.”

Manja vertelt: “Nadat onze camping zwaar getroffen was door de overstroming van 14 juli 2021 heeft het ruim een half jaar geduurd voordat al het aangespoelde afval van het terrein af was. Dat is de eerste week van februari gebeurd. Er wordt herbouwd en spoedig gaat er gezaaid en geplant worden.

Zonder enig perspectief op hulp van de overheid zat ik, Manja, in de zomer met offertes van 150.000 tot 200.000 euro voor de opruiming.

Er lag een gigantische hoeveelheid aangespoeld afval, van alles, hout, hele aangespoelde enorme boomstammen, kapotte spullen van Jan en alleman, stukken van chalets, gasflessen en gastanks, autobanden en ga zo maar verder. Tonnen. Door dit gebrek aan perspectief ben ik een crowdfunding actie begonnen in augustus om een start met de opruiming te kunnen maken. Ik ben heel dankbaar voor de hulp hierdoor. Daardoor kwam er wat ruimte en niet onbelangrijk de moed om vol te houden.

Ik heb hemel en aarde moeten bewegen om de gemeente in beweging te krijgen voor ondersteuning, want die 150 tot 200.000 euro zat niet in de kas. Dat lukte eind september, en daardoor kon de opruiming een vervolg tot het einde krijgen, waardoor reconstructie kon beginnen. Zonder de crowdfunding was het ook niet gelukt.

Jan

Met Jan heb ik tot 28 april 2021 de camping geleid, in dat jaar al via een team ter plekke, en wij niet meer. Na de diagnose van longkanker in 2018 was het in 2021 duidelijk dat Jan zijn tijd gekomen was en wilden wij de laatste weken nog samen thuis doorbrengen.

Door zijn optimistische aard en vermogen tot acceptatie van wat er gaande was, hebben we tot het laatst in dit proces een niet al te ontwricht leven samen gehad wat heel goed anders had kunnen zijn. Hij deed niet moeilijk over zijn op handen zijnde einde.

Zijn scootmobiel, die hij vanwege zijn hernia’s had, heeft hem veel vrijheid gegeven. Op weg naar zijn favoriete terras is hij gestorven. Eigenlijk hebben we nog veel samen gelachen, tot op de dag van zijn sterven. Daar waren we goed in gelukkig.

Jan overleed op die 28ste april 2021. Hij heeft het enorm naar zijn zin gehad op de camping, met  dank aan jullie, onze gasten, en iedereen die ons in die 12 jaar geholpen heeft.

overname

De camping stond al te koop voor 2021 en we hadden geduld, maar na deze gebeurtenis en zonder Jan is mijn verhaal op deze plek na 12 jaar tot een einde gekomen. Een herbouw was toegestaan en continuering, maar wat je daarvoor nodig hebt was voor mij niet meer aanwezig.

Ik ben enorm blij dat er een koppel is die met verve, moed en daadkracht de camping voort wil zetten. Nu alles opgeruimd is staat er een overname gepland voor deze maand februari 2022.  

Ze zullen zelf deze pagina wel invullen in de loop van deze maand. Mihai en Liesbeth gaan dit avontuur aan, en wel op volle kracht vooruit heb ik gezien. We werken nu tijdens de periode van overname met regelmaat samen op het terrein, want ik blijf verantwoordelijk voor de opruiming van het terrein in alle opzichten en Mihai herbouwt. Dat gaat heel soepel tot mijn vreugde. 

Ook zij houden van rust en natuur, dus ik zou zeggen, laat hen en jullie vertrouwde plek niet in de steek. De camping gaat gewoon open dit jaar. De details komen wel op de website terecht.

Voor nu groet ik jullie allen. Ik ga weer terug naar het domein van de kunst. Als je op internet mijn naam zoekt kom je me wel tegen. Ik groet jullie en dank allen die mij het afgelopen half jaar op allerlei manieren er door gesleept hebben (een berichtje, fysieke of financiële hulp, een luisterend oor, meedenken met de strategie, hulp bij de organisatie), uit de grond van mijn hart. Je zult met mij mee reizen, want hierin heb ik een olifantengeheugen, dat vergeet ik niet. Ook niet de helpers van de afgelopen 12 jaar.

Ik wens jullie een bijzonder fijne voortzetting van vakanties op camping Les Murets. Ik laat de pagina zoals die vroeger was nog hieronder staan. Mihai en Liesbeth vullen dat vanzelf wel in. Dan kun je nog even naar ons zwaaien en zien wat er weer mogelijk is.

x Manja Moos
3 februari 2022

naar contact en reserveren

 

       HOME                                      

       contact en reserveren  

naar boven

Reacties zijn gesloten.