HEROPBOUW NA OVERSTROMING juli 2021

28 mei 2022

Aan de achterkant bij de afwastafels heeft Mihai de houten planken ‘gebardageerd’. Ook het vooraanzicht van de chalet zal zo worden gebouwd. Knus en rustiek. Er komen nog 3 afwastafels bij en ook nog een afdak zodat je ook tijdens de afwas droog staat :-).

25 april 2022

Afgelopen week egaliseerden we de kampeerplaatsen richting Ourthe met vers aangevoerde grond, werd het gras ingezaaid waar nodig en plantten we de laatste potjes liguster als haag om kampeerplaatsen af te bakenen. Raar maar waar: we smeekten zelfs om wat regen! Meer naar de Ourthe willen we een binnenplein met open zicht creëren, weliswaar omgeven door groen.  Aan de oever van de Ourthe achteraan onze camping duwden en snoeiden we het een en ander weg zodat het prachtig zicht op de Ourthe vanaf de waterplaatsen gegarandeerd is!

16 april 2022

Wat zijn we blij met het spiksplinternieuwe sanitair !

  • Naast een wc is er op elk toilet een lavabo, spiegel en elektriciteit voor privacy tijdens je ochtendwasje (met de deur dicht 😉). Baby’s kunnen verluierd worden op de verzorgingstafel op een toilet.
  • Tanden poetsen met zicht op het natuurgebied ‘la Boucle de l’Ourthe’ kan ook!
  • Het model doet nu nog aan ‘droog douchen’ maar het water zal nat & warm zijn! De nieuwe douches zijn spaarzaam en dus lief voor het milieu. Onderhoud is gemakkelijk: je ziet het douchewater weglopen in de opening onderaan in de achterwand. Je handdoek en kleren zullen droog hangen.

⇒ uit elke kraan in de sanitaire ruimte komt warm water dat is inbegrepen in de prijs

⇒ we plaatsen nog afdaken over de gehele ruimte zodat je bij regen ook droog staat!

Paaszaterdag 16 april was het tijd voor een verjaardagsfeestje voor de jongste tante en dus familiebijeenkomst en inspectiebezoek ;-).

Het gezellige terras is er klaar voor! 

Zoals je ziet, wachten we nog steeds op de bouwvergunning voor het heropbouwen van de buitenmuren van de kantine…

Mihai doet de rondleidingen…

…en Liesbeth eet minstens twee stukken taart.

Fijn spelen op de grote speelweide naast het terras.

Inspectie van het sanitair inclusief selfie with a view! 

goedgekeurd! 

Topdag! 

Zondag 6 maart 2022

Deze vrolijke vrienden uit de 1000…plantten maar liefst 1000 potjes haagliguster!

De nieuwe planten zorgen ervoor dat op de plaatsen waar de hagen meegesleurd werden door de overstroming van juli 2021, de kampeerders ook daar opnieuw zullen kunnen genieten van privacy.

Ligustrum ovalifolium

In juni en juli bloeit deze liguster met witte geurende bloemen die vlinders aantrekken, in de herfst gevolgd door kleine blauwzwarte besjes waar de vogels op verlekkerd zijn.

 

Geniet mee van het fotoverslag van een fijne zonnige zondag!

Eind februari 2022

Mihai werkt in sneltempo aan de heropbouw van het gebouw. Hier duwt hij de laatste buitenmuur om. Links zie je ook de opbouw van de nieuwe toiletten, die al zijn betegeld. Op de toiletten komen lavabo’s om je ochtend- en avondtoilet in alle privacy te doen. Nu nog wc’s, lavabo’s en deuren ;-). 

Even testen

Binnen in het gebouw is al heel wat geklust: achter de bar en in de stockeerruimtes is alles volledig gevloerd en betegeld. Klaar om lekkere Belgische bieren fris te koelen:-).

Op deze foto voeg ik één muur op één voormiddag…Mihai heeft de rest van de hele benedenverdieping op één namiddag ingevoegd :-).

Ook het cafeetje heeft een nieuwe rustieke vloer gekregen.

 

 

Mihai is terecht fier! We wachten nog op de bouwvergunning om de buitenmuren terug op te bouwen.

Ondertussen begint het gras te groeien…en de zon te schijnen!

Wij genieten nu al van die mooie Ourthe vlak aan onze camping!

Hond Billie ook  😉

Blij 🙂

 

Hieronder lees je het relaas van Manja de moedige (vorige eigenaar) over de opruim van het terrein sinds juli 2021 tem februari 2022.

“Voordat deze pagina verdwijnt laat ik, Manja, nog even het eindresultaat zien, het is gelukt, het terrein is schoon! Ik moet alleen nog wat hagen uitkammen.

Met ongelooflijk veel dank aan alle donateurs en mensen die geholpen hebben. Het lijken schamele woorden als ik ze neerzet, de diepte daarvan ken ik. De twee filmpjes dateren van 29 januari en zijn van mijn zus die onvermoeibaar mijn steun en toeverlaat geweest is.

Je ziet veel klei, want de machines rijden natuurlijk wel al het gras aan gort, maar alles groeit als een tierelier op de camping, dus in de zomer sta je gewoon weer op je grasmatje op geëgaliseerd terrein, geen zorgen. Maar ook wel mooi om die diepe sporen nog even te aanschouwen. De restjes van natuurgeweld. Als je verder doorscrolt naar beneden zie je waar we vandaan zijn gekomen. 

 

overstroming 14 juli 2021
Onze camping is zeer zwaar getroffen door de overstroming van 14 juli 2021. Het goede nieuws is dat we in de ochtend al besloten iedereen te evacueren, doordat we het waterpeil scherp in de gaten hielden op de statistieken op internet en uiteraard ter plekke. Daardoor heeft niemand van onze gasten verwondingen of schade opgelopen. Iedereen is veilig met droge spullen op tijd vertrokken. Maar nu wij nog.

crowdfunding
De crowdfundingsactie  had als doel de aangespoelde rotzooi op onze camping van het terrein af te krijgen. Dit is gelukt op 4 februari!

hoe ging het
De overheid helpt niet op privéterrein. En dit gaat alle budgetten te buiten. En als we op de verzekering moeten wachten zitten we hier volgend jaar nog.

Op ons terrein van 1,7 hectare ligt 75% wat niet van ons is en daar is geen hulp voor. Het gaat duizenden euro’s kosten. Dit moet met groot materieel opgeruimd worden. Help ons de idylle weer terug te krijgen en voort te bouwen op jullie en onze mooie herinneringen. Voor de laatste nieuwtjes hou je onze facebookpagina in de gaten of de pagina van de crowdfunding.

Je kunt ook helpen door de link van deze pagina te delen op je facebook, LinkedIn of andere social media.

Al veel dank voor velen die besloten al te doneren, in de vorm van aanbetaling niet terug te vragen of een directe donatie. Dat geeft moed, en dat hebben we nodig. Het ziet er nu nog niet uit, maar we komen hier doorheen! Een eerste ploeg helpers heeft de doorgang vrij gemaakt voor de machinerie.

STAND VAN ZAKEN EIND NOVEMBER 2021

 


Aan het eind van de eerste hulpdag:

Maar dan nu de rest…..

stand van zaken eind november 2021

Reacties zijn gesloten.