omgeving, activiteiten & toerisme

Camping Les Murets ligt in het dorpje Hony, gemeente Esneux, aan de poort van de Ardennen en vlak aan de rivier de Ourthe. Op slechts 15-20 min. rijden met auto of trein ben je in Luik. Les Murets is de camping het dichtst bij de stad Luik. De streek wordt niet voor niets de tuin van Luik genoemd! Klik hier voor een kaart. 

Het natuurgebied ‘Bocht van de Ourthe’ (le Grand Site de la Boucle de l’Ourthe) is onze directe buur. Een parel in de Condrozstreek.

Dit gebied bestaat uit prachtige natuurlandschappen en eeuwenoude historische monumenten met tal van  bewegwijzerde wandel- en fietspaden. Zo passeert de RAVeLroute nr 7, die de Ourthe volgt, onze camping. 

Hier geniet je van de vele prachtige vergezichten, met als beroemdste het panorama van de Valkenrots (la Roche aux Faucons), met het uitzicht op de Ourthe.

 

 

 

 

 

 

 

Het dynamische Luik ligt op 20 min. rijden. De stoptrein vanuit Hony rijdt rechtstreeks naar het impressionante station van Luik-Guillemins (16 min), van de hand van de beroemde architect Santiago Calatrava.

 

 

 

 

Station HONY op 400 m van de camping: het gebied is zonder meer bijzonder, maar toch niet erg toeristisch. Met de stoptrein kan je de streek zuidwaarts de Ardennen in bezoeken naar drukkere toeristische gebieden, waar je ook kan kayakken, en ’s avonds weer terug te komen in de rust van de camping. Noordwaarts gaat deze trein naar Luik. Kijk hier voor een kaart. Het tentje zijn wij.

Sportief & recreatief 

 • wandelen en fietsen, rollerbladen,…zowel vlak op de RAVeLroute als pittig de heuvels in
 • zwemmen in de Ourthe. Ook bij weinig water is er steeds een natuurlijk zwembad aan de dam wat verderop.
 • kayakken op de Ourthe
  • met Kayak Les Remous (22km – Hamoir). Onthaal en verzamelen in Hamoir. Trein rechtstreeks van station HONY (400m van onze camping) naar station HAMOIR in 20 min. Vanaf station Hamoir is het 700 m stappen.
  • vanaf Domaine de Palogne (30 km – Vieuxville). Ook met de trein rechtstreeks te bereiken vanaf camping (van station HONY naar SY in 24 min). Vanaf station Sy is het 1,8 km wandelen.
 • duiken bij duikcentrum La Gombe, (6,5 km). Er ligt een vliegtuig op de bodem. 
 • vissen met vergunning van 15 euro, af te halen op het postkantoor van Esneux. De Ourthe bevat verschillende zoetwatervissen maar staat bekend om de forel, baars en  barbeel.
 • rotsklimmen in klimgebied van Les Awirs, gelegen in een voormalige steengroeve (22 km -Flémalle); bij de Rocher Four-à-Chaux in Esneux, op 4km.
 • mountainbike oa het mountainbikebos Parc du Mary te Esneux, op 4,7 km van de camping

Uitstappen 

Niets doen 

 • helemaal niets doen en de zon zien onder gaan in dit geschiedenisrijke gebied. Met een beetje geluk verstoren de ijsvogel, de waterspreeuw of de bever aan de oever van de Ourthe onze dagelijkse tobberijen, en brengen ze ons terug in de geluiden en het laatste licht van de dag.

Pittoreske dorpen en gehuchten: Ham, Méry, Tilff, Esneux,…

 • Tillf, Esneux – op 5 km: winkels en restaurants. Ook per trein bereikbaar (2 min), als over een vlak fiets- en wandelpad (RAVeLroute) langs de Ourthe. Bezoek de abdij van Brialmont in Tilff (champignonkwekerij / winkeltje).
 • Ham: vanaf de camping wandelen naar cultureel erfgoed. Bezoek de botanische tuin “Citrouilles et Lutin” op afspraak van 1 mei – 15 oktober.

RESERVEREN

CONTACT

Op weg naar het dorpje Ham vlak om de hoek, Waals cultureel erfgoed. Met blik naar het kasteel van Esneux – château Le Fy – gericht (niet publiek toegankelijk).op weg naar Ham

Ook bij laagwater is er steeds een natuurlijk zwembad aan de dam.

Esneux heeft winkels, terrassen, en een gezellige markt op vrijdagavond. Te voet, per fiets, per auto en per trein te bereiken. Vanaf de camping duurt het 2 minuten per trein.

De bronafbeelding bekijken

duikcentrum La Gombe, 6,5 km van camping Les Murets. Er ligt een vliegtuig op de bodem.

duikcentrum La Gombe in de buurt van de camping

klimwand bij Awirs, zo’n 20 km van camping Les Muretsklimwand Awirs, 24 km van camping Les Murets

mountainbikebos Parc du Mary te Esneux, 4,7 km van camping Les MuretsParc du Mary, bij Esneux

wandelpad naar Ham, vlakbij de camping, in de ronding van de Ourthe.wandelpad Ham, bij camping Les Murets

ijsvogel aan de achterzijde van de camping, aan de Ourtheijsvogel bij camping Les Murets

Het treinstationnetje van Hony op 400m van camping Les Murets. 

Dienstregeling is te vinden op http://www.belgianrail.be/treinstation Hony, bij camping Les Murets

RESERVEREN

CONTACT

Reacties zijn gesloten.