omgeving

Camping Les Murets ligt in het dorpje Hony, gemeente Esneux, aan de poort van de Ardennen. Het landschap in de directe omgeving van de camping is divers. Het varieert van de oevers van de Ourthe, het beschermde wandelgebied rondom het dorpje Ham, de rotswanden van Roche aux Faucons, van de beboste heuvels tot aan het glooiende coulisselandschap richting Aywaille of zuidwaarts.

De Ourthe

Het gebied is zonder meer bijzonder, maar toch niet erg toeristisch. De stoptrein op 400 m van de camping geeft de gelegenheid tot het bezoeken van een streek zuidwaarts de Ardennen in naar drukkere toeristische gebieden waar o.a. gekanood wordt, en ’s avonds weer terug te komen in de rust van de camping. Noordwaarts gaat deze trein naar Luik.

Op 20 minuten lopen tref je de eerste eetgelegenheid, en op een kilometer of vijf de dorpen Tilff en Esneux waar winkels en restaurants zijn. Naast de gewone autowegen zijn deze dorpen zowel per trein bereikbaar, als over een vlak fietspad (een RAVeLroute) langs de Ourthe.

Er zijn markten in de buurt, brocantes, braderieën en gewone markten. Een uitgebreide gids is op de camping aanwezig. In Esneux op 5 km afstand is er een avondmarkt op vrijdag, van ongeveer 16.00 uur tot 21.00 uur.

In de omgeving kan men wandelen, fietsen (zowel vlak op de RAVeLroute als pittig de heuvels van de Ardennen in), zwemmen, vissen (met vergunning van 15 euro, af te halen op het postkantoor van Esneux. Barbeel is hier gevangen), duiken, klimmen, alle soorten markten, musea of grotten in Comblain-au-Ponts of Remouchamps bezoeken, naar Luik (zie onder Luik verder naar beneden), naar het mijnmuseum in Blegny of helemaal niets doen en de zon zien onder gaan in dit geschiedenisrijke gebied.

Met een beetje geluk verstoren de ijsvogel, de waterspreeuw of de bever aan de oever van de Ourthe onze dagelijkse tobberijen, en brengen ze ons terug in de geluiden en het laatste licht van de dag.

AFBEELDINGEN

De Ourthe bij camping Les Murets met RAVelroute er langsDe Ourthe bij camping Les Murets

uitzichtpunt vanaf Roche Aux Faucons richting camping Les Muretsuitzichtpunt vanaf Roche Aux Faucons

op weg naar het dorpje Ham vlak om de hoek, Waals cultureel erfgoed. Met blik naar het kasteel van Esneux gericht (niet publiek toegankelijk).op weg naar Ham

het treinstationnetje van Hony, bij camping Les Murets. Een paal met een B er op, een perron en een locale trein. Meer is het niet. Dienstregeling is te vinden op http://www.belgianrail.be/treinstation Hony, bij camping Les Murets

Esneux heeft winkels, terrassen, en een gezellige markt op vrijdagavond (zie blog). Te voet, per fiets, per auto en per trein te bereiken. Vanaf de camping duurt het 2 minuten per trein.Esneux, prov. Liège

Esneux

duikcentrum La Gombe, 6,5 km van camping Les Murets. Er ligt een vliegtuig op de bodem.duikcentrum La Gombe in de buurt van de camping

klimwand bij Awirs, zo’n 20 km van camping Les Muretsklimwand Awirs, 24 km van camping Les Murets

mountainbikebos Parc du Mary te Esneux, 4,7 km van camping Les MuretsParc du Mary, bij Esneux

wandelpad naar Ham, vlakbij de camping, in de ronding van de Ourthe.wandelpad Ham, bij camping Les Murets

ijsvogel aan de achterzijde van de camping, aan de Ourtheijsvogel bij camping Les Murets

CONTACT EN RESERVEREN

terug naar boven

Reacties zijn gesloten.