station Hony

Op 350 m van de camping ligt het stationnetje van HONY. Er zijn twee perrons. Op perron 1 neem je de trein naar Luik, ten noorden van de camping. Op perron 2 neem je de trein richting het zuiden naar Marloie met verschillende stops zoals in Esneux, Sy en Barvaux (Durbuy). Op weekdagen is er in elke richting 1 trein per uur; in het weekend is dat 1 trein om de twee uur. 

Vooraleer je de trein opstapt moet je in het bezit zijn van een ticket. Om je reis te plannen en tickets te kopen kan je de website van de Belgische spoorwegen consulteren of hun app (NMBS-app) downloaden.  Op perron 2 (en enkel op perron 2) kan je een ticket kopen aan de ticketautomaat. Opgelet: als je naar Luik wil reizen en eerst een ticket hebt gekocht op perron 2,  moet je via de weg terug naar perron 1 stappen. Vertrek tijdig op de camping ;-). 

Vanaf de camping stap je rechts de weg op en kom je 300m verder op dit punt uit. Links omhoog is naar perron 1 voor Luik; rechts onder de brug naar ticketautomaat en perron 2. 

Het hoofdstation van Luik is het moderne station van Luik-Guillemins van de beroemde architect Calatrava. Het bezoek meer dan waard! In 16 min ben je er vanuit station Hony. Vanaf Luik-Guillemins is het mooi wandelen langs de Maas tot in het historisch centrum (20 min). Luik-Carré en Luik-Sint-Lambertus zijn twee kleine stations verderop richting centrum. Tot Luik-Sint-Lambertus is het 30 min sporen vanuit Hony.

Reacties zijn gesloten.