concert 22 augustus 2020: flamencozangeres Monica Coronado en Manito op gitaar

Jammer, jammer! Wegen aangescherpte maatregelen door de gemeente mag ons jaarlijkse concert niet doorgaan. We hadden Monica Coronado en Manito al vorig jaar uitgenodigd, maar we zijn genoodzaakt het te annuleren. De gemeente heeft de informele goedkeuring ingetrokken en officieel bevestigd dat er geen vergunning verleend zal worden.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van culturele activiteiten in de toekomst kun je altijd een mailtje zenden naar manja@lesmurets.be  Het zou ook kunnen dat het in Nederland plaatsvindt.

We vinden het fijn om toch even dan aandacht voor Monica en Manito te vragen middels onderstaande pagina. Wie weet, kunnen ze bij een ander in Nederland terecht.

Mónica Coronado &   Manito

Quinto Aniversario – 5-jarig jubileum

Mónica Coronado en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan: Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt met zijn virtuoze gitaarspel. In de afgelopen jaren heeft de muziek meer verdieping gekregen. Ook verschenen er eigen composities op het repertoire. Enkele nummers hiervan zijn gedichten van Alejandra Catalan die op muziek zijn gezet.

Monica Coronado krijgt met haar charisma de mensen snel op het puntje van de stoel. Zij neemt de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed en hartstocht. Ze is geboren en opgegroeid in Barcelona. Haar ouders komen van origine uit Castilla de la Mancha.  In de auto van haar vader hoorde ze vaak flamenco muziek. Op haar 25ste levensjaar is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan. In deze periode heeft ze aan verschillende muziekstijlen geproefd.  Via Cuba, Amerika en India is ze uiteindelijk in Nederland beland. In Arnhem studeerde ze aan het conservatorium  lichte muziek .

Manito is op zeer vroege leeftijd begonnen met gitaarspelen. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Met zijn vurige en verhalende improvisaties houdt Manito tijdens de concerten een dialoog met Monica. Het bitterzoete karakter in zijn muziek is de weerklank van het leven; trieste- en vreugdevolle momenten zoeken een uitweg via zijn gitaar.  Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

Meer info  www.monicacoronado.com

contact en reserveren

         aanbieding                                  

Reacties zijn gesloten.