coronavirus en kamperen

Beste mensen,

deze update is van 29 juni 2021

sommige dingen kunnen niet meer maar het is ook weer oplosbaar
Lees onder de foto’s verder aangaande de maatregelen. Er mag niet alles meer, o.a. geen bezoek op de camping of zoiets gemeenschappelijks als koelelementen innemen of een gemeenschappelijke vriezer daarvoor neerzetten. Lees dat verder naar beneden.

niet-essentiële reizen weer toegestaan
Vanaf 19 april mag je België weer in van de Belgische overheid, voor toeristische doeleinden. Hier staan de laatste maatregelen van de Belgische overheid. Je moet je dan wel houden aan de regels voor terugkomst in het land waar je woont. Dat moet je zelf bekijken op de website van de overheid van je thuisland. De mensen die in België wonen mogen al komen kamperen. Als je minder dan 48 uur in België verblijft hoef je niet in quarantaine in Nederland.

verplicht in te vullen formulier: voor wie
Het betreft het  Public Health Passenger Locator Form.

Het betreft een formulier, ingesteld door de Belgische overheid, waarop je gegevens moet invullen en waar je verblijft i.v.m. de opsporingsplicht aangaande corona. Het is voor mensen die niet in België wonen, maar er wel naar toe reizen.

 

Onze plekken op de camping corona proof
Het belangrijkste is nog altijd dat je afstand kunt houden en mogelijkheid hebt om je handen te wassen. Beiden kan heel goed bij ons en dat was al standaard, ook voor coronatijd. Zo wie zo zijn verreweg de meeste plaatsen bij ons begrensd aan 3 zijden met een haag, waardoor het afstand houden heel gemakkelijk is, ook al zou het vanuit de overheid niet meer nodig zijn, en we hadden ook al zeep bij de kranen staan bij het toiletgebouw om na gebruik van toilet de handen te wassen. Dat is desinfecterende zeep.

Daarnaast hangen er gel dispensers bij de ingangen van het sanitair, met desinfecterende gel.


De plaatsen zijn tamelijk ruim en op de meesten past een auto er bij, zodat je elkaar ook niet onnodig tegelijkertijd op de parkeerplaats tegenkomt. En door de vele hagen valt het veel minder op dan op een open veld. De aanblik blijft groen.

Wat is er te verwachten aan maatregelen op de camping?

Geen ander bezoek op de kampeerplaatsen

Wegens de verplichte maatregelen kan er geen bezoek op de camping komen! Het terrein is alleen voor de kampeerders.  Het terras mag weer open dus mag mag bezoek op het terras wat komen drinken. Dan kun je met het gezelschap op het terras aan 1 tafel gaat zitten. Dan gaat het om terrasbezoek. De rest van het terrein is niet voor de bezoekers van kampeergasten toegankelijk. Heb je een reden om wel even het terrein op te lopen met gasten, vraag het eerst. Maar op de kampeerplek met elkaar blijven is niet toegestaan.

Vraag ter plekke hoe het zit met de mondkapjes. De maatregelen van de overheid wisselen nu.

Bedankt voor het begrip.


zo wie zo mee te nemen:

 • eigen koelbox op stroom. We mogen geen gemeenschappelijke zaken bij elkaar hebben, dus we mogen geen koelelementen innemen of een gemeenschappelijk vriezer daarvoor neerzetten, wat we vroeger hadden. Een gemeenschappelijke koelkast hadden we nooit, maar dat mag ook niet. Of gewoon zonder dat kamperen, en slim inkopen, wij hebben het altijd zonder elektrische koelbox gedaan. Gewoon handig inkopen;
 • mondkapje. De maatregelen wisselen nu snel. Vraag bij inchecken wat de bedoeling is.Handig om het toch bij je te hebben. De maatregelen van de gemeente Esneux leest je hier.
 • als je het fijn blijft vinden kun je eigen zeepdoekjes mee nemen om deurknoppen, lichtknopjes en kranen of wc brillen af te nemen voordat je ze gebruikt (niet in de toilet gooien!). Wij maken uiteraard ook onze rondes;
 • minimaal twee paar eigen handschoenen (een apart paar, alleen voor het legen van de chemisch toilet);

 

Er is voor gasten geen toegang tot de kantine ter bescherming van onze werkers, die nog niet allemaal ingeënt zijn. We hebben overdag een verlengsnoer buiten liggen met een kastje er omheen om telefoons op te laden. In de kantine kun je dus niet op de wifi. Die is ook bereikbaar op het terras. Dus ook geen kinderen in de kantine om te spelen of te verblijven. Alles geschiedt op het terras en speelveld en bij de picknicktafel.

Geen spelende kinderen op het terras. Wel op het speelveld. Als ze op de wifi willen kan het aan de picknicktafel iets daar buiten of op het speelveld. Ook buiten het terras is wifi bereikbaar aan de picknicktafel, waar je ook kunt skypen. Digitaal geluid niet op het terras (dit is vanwege de aangenaamheid van het terras, niet vanwege corona).

En daarbij zaken die de veiligheid van een verblijf vergroten. Het vraagt iets meer van volwassenen die met kinderen kamperen:

 • het speelveld is gesloten voor teamsporten (niet voor badminton of tafeltennis met 2 personen);
 • in de zandbak mag alleen gespeeld worden als een volwassene er bij is, die op afstand blijft van andere volwassenen. De kinderen mogen niet vanuit de zandbak naar de kranen van de wasbakken lopen om water te halen. Die verstoppen vaak door veel zand. Wil je echt water, ga naar een veldkraan. Blijkt dat telkens te gebeuren dan doen we de zandbak dicht;
 • kinderen onder de 8 jaar mogen niet alleen het sanitair in. De verantwoordelijke volwassene moet toezien op reinigen;
 • afstand tussen de terrastafels, als het terras weer open mag. gelukkig hebben we een ruim en aangenaam terras;
 • afstand tot elkaar houden, dus ook bij de kraan wachten op afstand;
 • eigen chemisch toilet gebruiken wanneer mogelijk. Ook tent kampeerders kunnen een draagbaar toilet aanschaffen als je op safe wilt spelen. Zet er een oude buitentent omheen, of een andere gesloten tent (dit rekenen we natuurlijk niet zoals op onze tarievenlijst aangegeven). Het hoeft niet, je kunt ook de camping toilet gebruiken. Je kunt overwegen een oude buitentent mee te nemen om daarin je eigen badkamer in te richten, of een gesloten partytent. Straks wil je misschien niet eens meer anders 🙂
 • niet stoppen of parkeren voor de huizen van de buren. Niet omdat het besmettingsgevaar oplevert, maar om hen de nodige rust te gunnen in onrustige tijden;
 • misschien kun je denken over eigen solar camping douche, misschien wel 2 (ze zijn niet duur)! Makkelijk warm douchen na de wandeling zonder te wachten. Onze douches blijven beschikbaar;
 • als je geen direct contact met de douchevloer wilt hebben dan kun je slippers meenemen. Dit is eigenlijk alleen handig als je een wondje aan je voet hebt.

Laten we ons er aan houden, met elkaar, om te zorgen dat iedereen ontspannen kan kamperen en gezond weer huiswaarts gaat. Het zal wat meer geduld vragen, maar als dat het is, zijn we rijk.

check altijd op deze pagina
Wij zetten vast wel weer nieuwe dingen op deze pagina, want het beleid kan zo maar veranderen als besmettingscijfers veranderen. Check altijd deze pagina niet ver voor vertrek, want de overheid blijkt soms een beetje prompt in de termijn van de maatregelen. En wie weet, wij ook straks als iets niet werkt 🙂

Hou nog een beetje afstand, zeker van onze werkers, maar niet in het hart.
groeten van Jan en Manja

HOME                                    

CONTACT EN RESERVEREN

 terug naar boven

Reacties zijn gesloten.