coronavirus en kamperen

Beste mensen,

deze update is van 18 september 2020

sommige dingen kunnen niet meer maar het is ook weer oplosbaar
Lees onder de foto’s verder aangaande de maatregelen. Er mag niet alles meer, o.a. geen bezoek op de camping of zoiets gemeenschappelijks als koelelementen innemen of een gemeenschappelijke vriezer daarvoor neerzetten. Lees dat verder naar beneden.

rode zone
Door België zijn de Nederlandse provincies Noord- en Zuid-Holland als rode zone gekenmerkt, vanaf 16 uur op vrijdag 18 september. Het betekent dat je vanuit dat gebied geen vakantie tripjes meer kunt maken naar België omdat het geen essentiële verplaatsing betreft. Kom je toch vanuit deze gebieden in België dan is een corona test bij aankomst verplicht en ook quarantaine. Dat wil zeggen dat mensen uit Noord- en Zuid-Holland niet kunnen komen.

Voor de oranje zones is verhoogde waakzaamheid geboden maar worden testen en quarantaine aangeraden maar niet verplicht gesteld. Hier vind je het beleid t.a.v. de zones van de Belgische overheid.

verplicht in te vullen formulier: voor wie
Het betreft het  Public Health Passenger Locator Form.

Het betreft een formulier, ingesteld door de Belgische overheid, waarop je gegevens moet invullen en waar je verblijft i.v.m. de opsporingsplicht aangaande corona. Het hoeft alleen niet als je minder dan 48 uur verbleven bent in het land waar je vandaan komt, en als je minder dan 48 uur in België verblijft. Als je dus vanuit huis naar ons toekomt moet je het wel invullen en ook als je langer dan 48 uur in België verblijft. Je leest het onder de bovenstaande link.

Meer over maatregelen via de overheid op het einde van de pagina.

 

Onze plekken op de camping corona proof
Het belangrijkste is nog altijd dat je afstand kunt houden en mogelijkheid hebt om je handen te wassen. Beiden kan heel goed bij ons en dat was al standaard, ook voor coronatijd. Zo wie zo zijn verreweg de meeste plaatsen bij ons begrensd aan 3 zijden met een haag, waardoor het afstand houden heel gemakkelijk is en we hadden ook al zeep bij de kranen staan bij het toiletgebouw om na gebruik van toilet de handen te wassen. Dat is desinfecterende zeep.

Daarnaast hangen er gel dispensers bij de ingangen van het sanitair, met desinfecterende gel.


De plaatsen zijn tamelijk ruim en op de meesten past een auto er bij, zodat je elkaar ook niet onnodig tegelijkertijd op de parkeerplaats tegenkomt. En door de vele hagen valt het veel minder op dan op een open veld. De aanblik blijft groen.

Wat is er te verwachten aan maatregelen op de camping?

Geen ander bezoek op de kampeerplaatsen

Wegens de verplichte maatregelen kan er geen bezoek op de camping komen! Het terrein is alleen voor de kampeerders, tenzij ze op het terras wat komen drinken. Dan kun je met het gezelschap op het terras aan 1 tafel gaat zitten. Dan gaat het om terrasbezoek. Het terras is openbaar. Maximaal 10 mensen aan 1 tafel. De rest van het terrein is niet voor de bezoekers van kampeergasten toegankelijk. Heb je een reden om wel even het terrein op te lopen met gasten, vraag het eerst. Maar op de kampeerplek met elkaar blijven is niet toegestaan.

Verder is onlangs het beleid verscherpt en zijn de mondkapjes verplicht in de ruimtes waar gemakkelijk meerdere mensen tegelijk zijn en waar het moeilijker wordt de afstand te bewaren. Daarom zijn ze bij ons in en rondom het sanitair gebouw verplicht.

Omdat de recreatieplek waar ze ook verplicht zijn op ongeveer 400 meter links van de camping ligt is het wijs het mondkapje op te doen als je naar links gaat vanaf de entree van de camping. Er wordt van tijd tot tijd gecontroleerd. Ook bij de winkels.

Bedankt voor het begrip.


zo wie zo mee te nemen:

 • eigen koelbox op stroom. We mogen geen gemeenschappelijke zaken bij elkaar hebben, dus we mogen geen koelelementen innemen of een gemeenschappelijk vriezer daarvoor neerzetten, wat we vroeger hadden. Een gemeenschappelijke koelkast hadden we nooit, maar dat mag ook niet. Of gewoon zonder dat kamperen, en slim inkopen, wij hebben het altijd zonder elektrische koelbox gedaan. Gewoon handig inkopen;
 • mondkapje. In België zijn ze nu verplicht in winkels en musea en andere openbare gebouwen, in het openbaar vervoer en op druk bezochte plaatsen. Onder andere vlakbij de camping op de recreatieplek bij de dam. De gemeente heeft deze zones aangewezen. Je leest het hier. Wij vragen ze te dragen bij het binnengaan van het sanitairgebouw en rondom het sanitair (daar waar meerdere mensen bij elkaar staan, maar beter afstand houden in het wachten);
 • altijd zeepdoekjes mee om deurknoppen, lichtknopjes en kranen of wc brillen af te nemen voordat je ze gebruikt (niet in de toilet gooien!). Wij maken uiteraard ook onze rondes;
 • minimaal twee paar eigen handschoenen (een apart paar, alleen voor het legen van de chemisch toilet);
 • er is voor gasten geen toegang tot de kantine ter bescherming van onze werkers. We hebben overdag een verlengsnoer buiten liggen met een kastje er omheen om telefoons op te laden. In de kantine kun je dus niet op de wifi. Die is ook bereikbaar op het terras. Dus ook geen kinderen in de kantine om te spelen of te verblijven. Alles geschiedt op het terras en speelveld en bij de picknicktafel.
 • Geen spelende kinderen op het terras. Wel op het speelveld. Als ze op de wifi willen kan het aan de picknicktafel iets daar buiten of op het speelveld. Ook buiten het terras is wifi bereikbaar aan de picknicktafel, waar je ook kunt skypen. Digitaal geluid niet op het terras (dit is vanwege de aangenaamheid van het terras, niet vanwege corona).

En daarbij zaken die de veiligheid van een verblijf vergroten. Het vraagt iets meer van volwassenen die met kinderen kamperen:

 • het speelveld is gesloten voor teamsporten (niet voor badminton of tafeltennis met 2 personen);
 • in de zandbak mag alleen gespeeld worden als een volwassene er bij is, die op afstand blijft van andere volwassenen. De kinderen mogen niet vanuit de zandbak naar de kranen lopen om water te halen. Blijkt dat telkens te gebeuren dan doen we de zandbak dicht;
 • kinderen onder de 8 jaar mogen niet alleen het sanitair in. De verantwoordelijke volwassene moet toezien op reinigen;
 • afstand tussen de terrastafels. gelukkig hebben we een ruim en aangenaam terras;
 • afstand tot elkaar houden, dus ook bij de kraan wachten op afstand;
 • eigen chemisch toilet gebruiken wanneer mogelijk. Ook tent kampeerders kunnen een draagbaar toilet aanschaffen als je op safe wilt spelen. Zet er een oude buitentent omheen, of een andere gesloten tent (dit rekenen we natuurlijk niet zoals op onze tarievenlijst aangegeven). Het hoeft niet, je kunt ook de camping toilet gebruiken. Je kunt overwegen een oude buitentent mee te nemen om daarin je eigen badkamer in te richten, of een gesloten partytent. Straks wil je misschien niet eens meer anders 🙂
 • niet stoppen of parkeren voor de huizen van de buren. Niet omdat het besmettingsgevaar oplevert, maar om hen de nodige rust te gunnen in onrustige tijden;
 • misschien kun je denken over eigen solar camping douche, misschien wel 2 (ze zijn niet duur)! Makkelijk warm douchen na de wandeling zonder te wachten. Onze douches blijven beschikbaar;
 • als je geen direct contact met de douchevloer wilt hebben dan kun je slippers meenemen. Dit is eigenlijk alleen handig als je een wondje aan je voet hebt.

Laten we ons er aan houden, met elkaar, om te zorgen dat iedereen ontspannen kan kamperen en gezond weer huiswaarts gaat. Het zal wat meer geduld vragen, maar als dat het is, zijn we rijk.

Wat is er veranderd aan maatregelen in België?
Hier lees je meer over de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad die over het beleid t.a.v. corona maatregelen gaat. Het sanitair gebouw is open.

Hier lees je maatregelen van de gemeente. Op dit moment is het per gemeente verschillend in België.

Heel spoedig gaan we horen of we ons jaarlijkse concert door mogen laten gaan op 22 augustus. Dat zou fantastisch zijn. Het hangt ook van de gemeente af maar volgens de officiële nationale pagina voor kleine evenementen zou het mogen. De informele goedkeuring is er wel van de gemeente, maar het is nu even spannend of ze de vergunning, die gepland staat op 2 augustus, gaan afgeven.

check altijd op deze pagina
Wij zetten vast wel weer nieuwe dingen op deze pagina, want het beleid kan zo maar veranderen als besmettingscijfers veranderen. Check altijd deze pagina niet ver voor vertrek, want de overheid blijkt soms een beetje prompt in de termijn van de maatregelen. En wie weet, wij ook straks als iets niet werkt 🙂

En heb je een gouden tip voor ons omdat je ergens iets heel praktisch gezien hebt, laat het vooral weten. Met elkaar zullen het moeten uitvoeren.

Hou afstand, maar niet in het hart.
groeten van Jan en Manja

HOME                                    

CONTACT EN RESERVEREN

 terug naar boven

Reacties zijn gesloten.