Elektriciteit

Wie stroom wil gebruiken moet zelf de benodigde stekkers bij zich hebben. We hebben 2 soorten aansluitingen: de Europese (3 polige stekker), en de Nederlandse aansluitingen (2 polige), verspreid over het terrein. Dus niet beide soorten aansluitingen op 1 plaats. Je weet niet of je op een plek terecht komt met de Europese stekker of met de tweepoot. Een verlengsnoer en een koppelstuk zijn zeker handig voor meer plaats keuze. Je kunt ze in kampeerwinkels kopen, of bij Neubat, de bouwwinkel in Esneux, vlakbij het station, of bij  Brico Boncelles, op een kwartier rijden van de camping.

Let op: de aansluitingen zijn 4 ampère, dus de waterkoker van thuis niet meenemen, want die vraagt een te groot vermogen (vaak 2200 watt – staat op de onderkant) . Een camping waterkoker kan wel. Die variëren meestal tussen de 600 en 850 watt.

Wie wil weten hoe het zit met de verhouding watt en ampère leest het volgende:

het voltage (de hoeveelheid spanning die op het net zit, in Europa 230 Volt) x het aantal ampère (de stroomsterkte, een eenheidsnaam) = de hoeveelheid watt (het verbruik per seconde) oplevert. Dus 230 x 4 = 920 watt is in één keer te gebruiken op de camping. Een koelkast of koelbox gebruikt ongeveer 70 watt, licht 40 watt en een kleine televisie 30 watt. Dat past dus ruim bij 4 ampère. Wil je meer apparaten mee, zoals een waterkoker of oventje, kijk dan aan de onderzijde op de apparaten hoeveel watt ze verbruiken om niet boven de 920 uit te komen. Föhnen kan in het sanitairgebouwtje.

     Onze Camping                

Home                                               

Contact en Reserveren  

Reacties zijn gesloten.