Geschiedenis

1963 – 2023 ~ 60 jaar Camping Les Murets!

1963 ~ Camping Les Murets werd opgestart door de heer en mevrouw Engels uit Luik. In de beginperiode was het een stacaravanpark, waar voornamelijk mensen uit het Luikse en omgeving hun vrije tijd in het groen kwamen doorbrengen. In die tijd was het gebied waar de camping ligt nog een populair gebied voor weekendtripjes voor mensen uit het Luikse.

De camping bestond uit alleen de plaatsen langs het linker en rechterpad vanuit de kantine. (ik heb nog een ansichtkaart uit die periode met foto’s erop). Na de grote overstroming in 1976 zijn veel chalets weggespoeld. De familie Engels verkocht de camping midden jaren ’80 aan de heer en mevrouw Spanjers.

1985 ~ Miep en Henk Spanjers waren afkomstig uit Valkenswaard, provincie Brabant in Nederland. Hij was eigenaar van een slachthuis, zij kleuterjuf. Het gezin had 3 kinderen. In hun vakanties kwamen ze vaak in de Belgische Ardennen en zo is het idee ontstaan om daar een camping te beginnen. Zij maakten van de camping langzaamaan ook een passanten camping. Toen het wat drukker werd met passanten en de kinderen groot genoeg om ook alleen thuis te blijven, waren ze vaak samen op de camping om het werk te doen. De kinderen kwamen vaak weekenden en werden dan ook ingezet achter de bar, met poetsen enz. De familie Spanjers heeft uiteindelijk alle stacaravans verwijderd en het veld en achterliggende grond erbij betrokken. Er stonden alleen 7 chaletjes (rechts langs het pad vanaf de kantine). Na ongeveer 10 jaar ontstonden er gezondheidsproblemen voor meneer, het werd teveel en ze wilden de camping verkopen. Angelique de Groot hielp al regelmatig tijdens drukke periodes. Samen met haar man Huib nam ze de camping in 1994/95 over. Mijn man wilde uit het zakenleven (hij was commercieel directeur van een groot bedrijf in industriële klimatisering)

1995 ~ Ik heb een secretaresse opleiding en was in die tijd zonder baan. We verkochten ons huis, verhuisden naar het superkleine ‘appartement’ boven de kantine en vanaf die tijd was Les Murets ons bedrijf en de Ardennen onze nieuwe woonplek. Onder Angelique en Huib werd Les Murets een passantencamping, zonder stacaravans, met maximaal 25 seizoensplaatsen, open van 1 april tot 1 november. Van de 7 chaletjes die er stonden, was er nog 1 over. Dat hebben we gekocht van M deLarge. En het werd verhuurd, als een soort kampeerhutje. Eenvoudig, maar wel gezellig ingericht. 


Na een aarzelend begin, werd de camping langzaamaan steeds drukker bezet. Met Hemelvaart en Pinksteren,( Luik-Bastenaken-Luik) en in de zomervakantie was de camping op gegeven moment eigenlijk altijd volgeboekt. 92 plaatsen waren er, allen omzoomd met hagen. Het terras en de kantine, huiskamercafé, met de 2 tafels vooraan waar wij ‘leefden’ werden een begrip.
De eerste 2 jaar waren overstromingsvrij. Daarna elke winter wel water gehad. Niet altijd heel hoog, gelukkig en altijd in de winter, als we dicht waren en het terrein leeg. In 2008 is het in september overstroomd geweest. We zagen het aankomen en hebben alles op tijd kunnen evacueren. Het terrein was leeg toen het water kwam. Begin oktober waren we weer open. En half oktober weer gesloten omdat het weer hoog water werd.. Huib werd 67 in 2010. Een mooie leeftijd om met pensioen te gaan. Dus toen is de camping verkocht aan Manja en Jan.
In mei van dat jaar bleek Huib ziek te zijn. Asbestkanker. Hij is in 2011, augustus overleden.

Reacties zijn gesloten.