Geschiedenis

1963 – 2023 ~ 60 jaar Camping Les Murets!

1963 ~ 1985 Camping Les Murets werd opgestart door de heer en mevrouw Engels uit Luik. In die tijd was het gebied waar de camping ligt nog een populair gebied voor weekendtripjes voor mensen uit het Luikse. 

De camping bestond uit alleen de plaatsen langs het linker en rechterpad vanuit de bar. Er stonden verschillende chalets en stacaravans. Bij de grote overstroming in 1976 zijn veel chalets weggespoeld. De familie Engels verkocht de camping midden jaren ’80 aan de heer en mevrouw Spanjers.

1985 ~ 1995 Miep en Henk Spanjers waren afkomstig uit Valkenswaard, provincie Brabant in Nederland. Hij was eigenaar van een slachthuis, zij kleuterjuf. Het gezin had 3 kinderen. Zij maakten van de camping langzaamaan ook een passantencamping. 

De kinderen kwamen vaak weekenden en werden dan ook ingezet achter de bar, met poetsen enz. De familie Spanjers heeft uiteindelijk alle stacaravans verwijderd en onder andere het trekkersveld erbij betrokken. In 1991 maakten zij een grote overstroming mee. De camping ligt immers aan de oever en in een bocht van de Ourthe waardoor, meestal in de winter wanneer het terrein leeg is, het gebied kan overstromen. 

Angelique de Groot was de dochter van een goede vriendin van mevrouw Spanjers en hielp al regelmatig tijdens drukke periodes. Samen met haar man Huib nam ze de camping half jaren ’90 over. 

1995 ~ 2010 Onder Angelique en Huib werd Les Murets een passantencamping, zonder stacaravans, met maximaal 25 seizoensplaatsen, open van 1 april tot 1 november. Van de 7 chaletjes die er vroeger stonden, was er nog 1 over dat werd verhuurd. 


Na een aarzelend begin, werd de camping langzaamaan steeds drukker bezet. Met Hemelvaart en Pinksteren, de wielerrit Luik-Bastenaken-Luik in april en in de zomervakantie was de camping op gegeven moment eigenlijk altijd volgeboekt. 92 plaatsen waren er toen, allen omzoomd met hagen. Het terras en de bar, het “huiskamercafé”, met de 2 tafels vooraan waar Angelique en Huib ‘leefden’ werden een begrip. De eerste 2 jaar waren overstromingsvrij. Nadien hebben ze elke winter wel water gehad. Niet altijd heel hoog en altijd wel in de winter, en het terrein dus leeg was. In 2008 stroomde het over in september. Gelukkig konden ze alles op tijd evacueren. Huib werd 67 in 2010 wat het koppel een mooie leeftijd vond om met pensioen te gaan. De camping werd verkocht aan Manja en Jan. In mei van dat jaar bleek Huib ziek te zijn. Hij is in augustus 2011 overleden.

2010 ~ 2021 Jan Scholten en Manja Moos

 

Reacties zijn gesloten.