workshop tekenen/schilderen met kunstbeschouwing

workshop tekenen / schilderen in september 

In 2015 jaar zijn we er mee gestart als lustrum activiteit. We hebben er een jaarlijkse traditie van gemaakt. Want we houden van speciaaltjes. Op het blog (doorscrollen naar beneden) staan meer foto’s.  In 2020 vond deze workshop tekenen/schilderen ook weer plaats, want het was natuurlijk prima te doen in de buitenlucht en met afstand houden. En wat boffen we iedere keer met het weer!

In de loop van het seizoen van 2021 laten we weten of het ook dit jaar weer doorgaat. Voor wie dan wil zien hoe het werkt kan alvast hieronder lezen wat er dan gebeurt.

op de heuvel van Strivay

programma 

Op zaterdag 12.00 uur starten we met een uurtje kunstbeschouwing, als opmaat voor het tekenen of schilderen. Om 13.00 uur half uurtje pauze voor de lunch en daarna op weg naar de locatie om buiten te tekenen/schilderen  in 2 sessies: van 14.00-16.30 uur en van 17 tot 19 uur. Om 20.00 uur een half uurtje werkbespreking. Op zondag werken we op locatie van 10.00 uur tot 16.00 uur met een lunchpauze daarin. Aan het eind van iedere werkdag is er een werkbespreking . Als het slecht weer is is er een alternatief. De workshop gaat gewoon door.

Waarom een beetje kunstbeschouwing er bij? Schilderen leer je van schilders, tekenen van tekenaars, dus kunstbeschouwing als onderdeel is een must. Beter leren kijken staat los van enig talent. Meer kleurnuances zien, meer vormen, meer structuren, meer waarneming in de werking van licht, niet alleen voor beeldend werk, maar ook gewoon in je eigen kamer of op een wandeling. Je neemt het mee tot het eind van je leven, niemand neemt het je nog af!

begeleiding

De begeleiding is in handen van Manja Moos, die 20 jaar hierin lesgegeven heeft tot 2010, in het buitenschoolsonderwijs, binnen de scholen en bij bedrijven. Vanaf 2010 heeft zij camping Les Murets gekocht, maar oude liefde roest niet. Vandaar.  www.manjamoos.nl

voor iedereen

De workshop is voor iedereen omdat de begeleiding op zaterdag en zondag individueel is. Je moet bereid zijn naar kunst te willen kijken met open vizier en zelf wat willen uitproberen.

materiaal en kosten

Zelf nemen de cursisten eigen materiaal mee. Je kunt dat zo goedkoop en duur doen als je wilt. Je mag ook gewoon blijven tekenen, of met olieverf werken. Wie zich opgeeft krijgt per email een advieslijst met mee te nemen spullen.

De kosten bedragen € 180,- . Kamperen voor de deelnemers is vrij op de vrijdagavond voor de start van de workshop en de zaterdagavond waarop de workshop begint. Inbegrepen is een pizza op zaterdagavond en alle drank op die avond. Medekampeerders van cursisten op dezelfde plaats krijgen 50% korting op wat voor hen anders de prijs zou zijn voor het kamperen. Voor de lunch en voor drinken tussendoor moet je zelf zorgen.  De heerlijke Belgische bakker, ook op zondag open, ligt op 7 minuten lopen langs de Ourthe. Hier kun je het nazien.

datum

Start van de workshop: 12 uur op zaterdag, vertrek op zondag vanaf 16.00 uur.

inlichtingen en opgave

Heb je nog vragen, stel ze gerust. Of wil je je opgeven, zowel vragen als opgaves gaan via onze email: camping.lesmurets@gmail.com . Na opgave krijg je de advieslijst voor de materialen en het rekeningnummer toegezonden voor de betaling. Wie liever contant betaalt kan dat aangeven. Wie de workshop (voor een deel) cadeau wil doen krijgt na betaling een bewijs van betaling in de vorm van een cadeaubon.

wel meedoen, niet kamperen

Vlakbij ligt een Bed & Breakfast voor wie niet wil kamperen. We hebben 1 blokhut op ons eigen terrein. Die is niet in de prijs inbegrepen, maar als je die reserveert om met deze workshop mee te doen krijg je 25% korting op de huurprijs. Normale prijs blokhut: €39,50 per nacht. Eigen beddengoed meenemen en sanitair van de camping gebruiken. Uitgerust voor 2 personen.  Informatie op te vragen via email.

carpoolen

Wie wil carpoolen of iemand mee wil nemen kan dat vermelden via email.

 

 

 contact en reserveren

       activiteiten                  

Eén reactie op “workshop tekenen/schilderen met kunstbeschouwing”