terugblik livemuziek 2019, 2018, 2017, 2016 en 2015

Terugblik 2019

O’Juliette: gipsy jazz band (jazz manouche) 

Op zaterdagavond 24 augustus, traditioneel getrouw in hetzelfde weekend als waarin het dorpsfeest plaatsvindt met brocante en bandjes, speelde de band O’Juliette de sterren van de mooie zomeravondhemel met muziek van, of geïnspireerd op, Django Reinhardt. Vingervlugheid, virtuositeit en een overduidelijk plezier in het spelen was hun deel, en dat laatste daarmee ook van ons, het publiek. 

Het is een echte Waalse band, met een mooie presentatie. Normaal gesproken hebben ze allerlei Franstalige grapjes tussendoor, maar aangezien het merendeel van het publiek Nederlandstalig was lieten ze dat maar achterwege en hadden we des te meer muziek. Om wat muziek te horen kun je de aparte foto’s aanklikken. 

Naarmate het donkerder werd groeide het publiek aan.

O’Juliette, een mooie stunt met 2 man op 1 gitaar in deze video

 

De spontane terrasconcerten in de zomer van 2019

Ook in deze zomer traden er verschillende muzikanten op, met een meer spontaan karakter, in de zin dat ze niet lang tevoren gepland waren. Hieronder wat video’s om van te genieten. Klik op de foto’s om te luisteren.

spontaan optreden door gasten, waarvan de 2 middelste mensen alleen elkaar kenden. Juli 2019, terras camping Les Murets

David de Haas met eigen band, augustus 2019

David de Haas, Jan de Bruijn en Willem Scholten op camping Les Murets, Esneux, augustus 2019. ‘You don’t wanna go’David, Jan en Willem. ‘This time a day…”

ain’t no change in the weather, met Willem Scholten, augustus 2019

Jan de Bruijn en David de Haas, it’s a rainy day in Georgia. En het is donker geworden, luister maar gewoon naar dit bijzondere lied…aug. 2019

David de Haas, Jan de Bruijn en Willem Scholten. Het wordt al later. Tijd voor een oude bekende:’Bring it home to me’, augustus 2019

 

Terugblik 2018

Izaline Calister, met gitarist Ed Verhoeff, concert zaterdag 18 augustus 2018

Op zaterdagavond 18 augustus gaf zangeres Izaline Calister een concert op camping Les Murets met haar begeleider op gitaar Ed Verhoeff. 

We zijn nog steeds mensen aan het uitnodigen die in ons verleden iets betekend hebben. Manja hoorde Izaline voor het eerst in 2006 op een festival in het Utrechtse Julianapark en de muziek van deze van oorsprong ‎Curaçaose zangeres is altijd bij haar gebleven. En ja, ze kwam dan nu naar ons toe! Met jazzgitarist Ed Verhoeff als begeleider. 

De avond was mooi, het terras weer de ideale plek. En als altijd aandacht voor het concert, wat we ook echt vragen en wat ons publiek ook echt heeft, tot bijzonder plezier van de muzikanten en ieder ander.

Izaline Calister (Curaçao, 1969), Edison winnares 2009, heeft als singer/songwriter de afgelopen jaren een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Soms ingetogen, dan weer opzwepend, verovert haar muziek met zelfgeschreven teksten in het Papiaments, publiek over de hele wereld.De songs Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa, en meer recentelijk Reina di Pordon leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied nummer 1 hits op. De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden.  De Rotterdamse gitarist Ed Verhoeff, die al jaren met Izaline speelt en geroemd wordt om zijn diversiteit en zijn intuïtieve en krachtige spel,speelde met onder andere Jim Hall, Philip Catherine, Ivan Lins,het Metropole orkest en Mathilde Santing.

Natuurlijk ook even luisteren hoe het was:

Wat een heerlijke middag vooraf aan het concert met deze soundcheck:

En dan een blij team, afscheid de volgende dag:

 

Ook in 2018 speelde Jan de Bruijn op ons terras, altijd plotseling aanwaaiend. In de terugblik van de vorige jaren zie je afbeeldingen en links die over hem gaan.

 

Terugblik 2017 

Seizoensaftrap: concert 25 maart 2017 in Nederland 

Het was goed, het was mooi en een fijne zaal. We trapten ons seizoen in Oosterbeek af op 25 maart, met een concert van de muzikanten die op camping Les Murets in 2016 gespeeld hadden, Robin Borneman en bluesgitarist en -zanger Jan de Bruijn. Gewoon omdat we het niet konden laten. Op ons youtube kanaal hebben we van dit concert geen filmpjes, maar wel van hen apart. 

Robin Borneman

Jan de Bruijn

Robin en Jan speelden tot onze verrassing samen een toegift:

 

Jan de Bruijn in augustus 2017

Jan speelde begin augustus, soms met David de Haas, soms alleen, en gaf 18 augustus een spontaan bonusconcert in de kantine, tot veler vreugde. Je ziet en hoort er iets van op ons youtube kanaal ‘Camping Les Murets’. Je kunt ook kijken op http://www.jandebruijn.com/.

 

 

Huiskamerconcert Iain Matthews in de kantine, 19 augustus 2017 op camping Les Murets

Singer songwriter Iain Matthews werd in 1946 in Engeland geboren en is sinds jaren woonachtig in Nederland. Bekend van Fairport Convention, Southern Comfort en Plainsong.

Jan volgt Iain al jaren, vanaf zijn 14e, vanaf de eerste optredens. Noem hem een jeugdheld. Nooit gedacht dat die nog eens op onze camping zou spelen. De meeste mensen kennen Iain Matthews van het nummer ‘Woodstock’, door Joni Mitchel geschreven. Hij maakte er een klapper mee in 1970 in vele landen. Of ze kennen hem van zijn debuutalbum ‘Southern Comfort’, nadat hij Fairport Convention verlaten had.

Het soloconcert in de kantine was mooi, en speciaal, intiem. Iain kwam niet lang daarvoor terug van een concert voor duizenden mensen in de VS. Maar hij genoot zelf ook zichtbaar van dit kleinschalig gebeuren. We hadden de deur en het raam opengezet. Wie niet in de kantine paste kon het onder een tent voor de deur mee volgen. Vooraf had hij gevraagd: ‘Will they listen?’. Na afloop zei hij: ‘May be once again’. Er staan wat nummers van die avond op ons youtube kanaal. Zijn eigen website: http://iainmatthews.nl/

terug naar boven

 

Terugblik 2016

In 2016 hadden we 3 concerten tijdens het kampeerseizoen: de terrasoptredens van Valentina Elèni in juli, bluesgitarist en zanger Jan de Bruijn in juli en singer songwriter Robin Borneman op 20 augustus 2016. Gewoon omdat we het niet kunnen laten.

Het zijn de avonden waar wij het voor doen. Wil je een herinnering in je emailbox, mail dan naar camping.lesmurets@gmail.com met de opmerking: graag herinnering voor concerten en/of nieuwsbrief.

Valentina Elèni

Valentina deed mee aan het programma de beste singer songwriter van Nederland, in 2014. Zij trad op in juli op ons campingterras, soms ondersteund door David en Eran de Haas. Zij is onder andere op facebook  te vinden, op 3voor12 en op youtube. Haar nieuwste singel komt uit rond 1 maart 2017.

Jan de Bruijn

Jan de Bruijn, bekend van jazz festival in Breda (ook dit jaar weer) en op vele andere plaatsen, ook in de VS, speelde bij ons 2 maal tussen 5 en 9 augustus, ondersteund door de Belgische basgitarist Jo du Chateau en gitarist David de Haas. In zijn stem zit zijn leven. Jan Akkerman noemde hem de beste bluesgitarist van Nederland. Hij speelt uitsluitend uit het hoofd. Nieuwsgierig, luister waar deze man voor staat. Wij zijn een beetje van deze man gaan houden. Zijn laatste cd ‘Bittersweet’ kwam in 2016 uit.

Jo, David, Jan

Robin Borneman 

Aanstormend talent Robin Borneman speelde op zaterdag 20 augustus 2016 eveneens op ons campingterras in België. We zijn blij dat we hem ontdekt hebben en dat hij wilde komen spelen. Bijzondere stem, eigen muziek en spontane gast. Onze Belgische overburen kwamen ook langs of zetten spontaan de ramen open om mee te genieten. Ze complimenteerden ons achteraf, dat gebeurt niet vaak. Te beluisteren via zijn website of youtube. Zijn cd is speciaal en er zijn nieuwe dingen op komst. Wellicht ben je getuige in Oosterbeek van zijn nieuwe songs nog voor zijn album uit is, Hij heeft net een tour in de VS achter de rug.

Robin Borneman

terug naar boven

 

 

Terugblik 2015

In februari 2015 was het 5 jaar geleden dat wij camping Les Murets overnamen. Het gaat goed. We vierden het. En met zo veel plezier dat een traditie geboren was.

Yes, we did it!!! concert Dayna Kurtz op 21 maart 2015

Na 5 intensieve jaren van leren kennen, vernieuwing, voor- en tegenspoed, besloten we onze lustrumactiviteiten af te trappen in Oosterbeek, waar het plan van een camping ooit in een impuls begon en vanwaar uit wij veel hulp ontvangen hebben van buren, vrienden en familie.

Dayna Kurz in Oosterbeek

De aftrap van ons eerste camping jubileum was een groot succes! Begonnen op 21 maart in de concertzaal van Oosterbeek, met een door ons georganiseerd concert van Dayna Kurtz met band, uit de V.S. Volledig uitverkocht, laaiend enthousiast publiek, een volkomen blij verraste band (wie lukt het nou om die zaal uitverkocht te krijgen als non-programmeur) en een geweldig concert! Dayna is ‘a voice’. Cd-release show ”Rise and Fall’ (hop, naar de haar website www.daynakurtz.com, kopen die hap). De foto’s zijn van Michael Bosboom en Jasper Scholten (de eerste).

Wil je nog even luisteren? Klik hier voor ons youtube kanaal. Dayna Kurtz komt regelmatig naar Nederland, o.a. in Paradiso en Tivoli en is goed te vinden op internet, maar er gaat niets boven haar live performances. Kijk hieronder hoe hoe het was, die 21 maart, en wat waren we gelukkig (1e foto: Jan en Manja op het podium rechts).

Dayna.Kurtz.Jan.Manja.

Image00007

Image00020

Image00016

Image00011

Image00013

Image00032

Image00036

Image00041

Over Dayna Kurtz

Dayna Kurtz laat zich niet vangen, getuige haar grandioze verscheiden cd uitgaven. Ze is een samenvatting van pop, blues, jazz, country en folk met een heel eigen geluid. Afkomstig uit New Jersey, nu woonachting in New Orleans, zelf singer-songwriter, zingt ze met haar krachtig stemgeluid ook veel oude Amerikaanse nummers, met name uit de jaren 1940 tot begin 60. Vergeten liedjes, maar pareltjes. Zoals ze zelf zegt:’’ …I like finding lost songs. They feeI like stray animals to me…”

Dayna Kurtz heeft door de jaren heen vaak opgetreden in grote en kleinere zalen in Europa, waarbij ze een speciale band met Nederland onderhoudt. Haar performance en haar muziek trekt jong en oud. Haar live versies zijn gevarieerde juweeltjes van de cd versies.

Dit stond in het persbericht van Paradiso, waar ze 2 dagen later optrad:

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdige singer-songwriter die haar liedjes met pure emotie zingt. Haar muziek is moeilijk in een hokje te stoppen; Kurtz is een veelzijdige artiest op alle vlakken. Ze tourt al jaren intensief langs alle wereldpodia en geeft telkens weer een indrukwekkende performance. Vaak wordt ze vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad op met vele groten der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones.

Met haar eerste album, ‘Postcards From Downtown’ manifesteerde Dayna zich hier in één klap als een groot singer-songwriter. Het album sloeg in als een bom en sindsdien heeft ze een trouwe schare fans opgebouwd. In maart brengt ze haar langverwachte nieuwe album met eigen songs uit genaamd ‘Rise And Fall’, dat haar meest intense en persoonlijkste album is sinds ‘Postcards’. ‘Rise And Fall’ is een album dat druipt van soul en melancholie en dat ze in maart aan het Nederlandse publiek komt presenteren.

website  Dayna Kurtz: http://daynakurtz.com/

terug naar boven

Bertolf Lentink

Bertolf Lentink gaf op zaterdagavond 22 augustus een huiskamerconcert  in onze kantine. Het was een fijn en goed concert. Zijn warme stemgeluid en vloeiend gitaarspel in combinatie met zijn toegankelijkheid naar het publiek maakte het zowel intiem en huiselijk als mooi en vrolijk. In september presenteerde Bertolf in Zwolle en Amsterdam zijn nieuwe cd, First and Then, maar een voorproefje gaf hij ten gehore bij ons. Zijn nummer ”Jericho” is goed ontvangen, veel gespeeld al op de radio, maar zo met je neus er bovenop is toch anders!

Wil je nog even luisteren, klik dan hier. En op zijn website staat nog veel meer: www.bertolf.nl . Wij hadden toen nog geen filmpjes gemaakt.

Het publiek was aandachtig en na afloop uiteraard een jupiler of een karmeliet. Dank Bertolf, en ook Patty voor jullie prettige aanwezigheid en speciale bijdrage aan een bijzonder weekend. De eerste foto is van Cees Tettero.

Bertolf Lentink in de kantine van camping Les Murets

Bertolf Lentink op camping Les Murets.

Bertolf Lentink op camping Les Murets aug. 2015

Bertolf Lentink, huiskamerconcert op camping Les Murets

Bertolf Lentink, huiskamerconcert op camping Les Murets.

Jan, Bertolf, Manja op de zonnige dag na het concert

Jan, Bertolf en Manja op de zonnige zondag na het concert.

 

 

activiteiten                        

contact en reserveren

home                                     

terug naar boven

 

 

 

Reacties zijn gesloten.