activiteiten

Onze activiteiten zijn cultureel van aard en vinden slechts op enkele momenten plaats.

Muziek – jaarlijks concert 22 augustus 2020

Het zijn dan ook wel pareltjes. In het hoogseizoen gaat het om livemuziek, met een speciaal gepland concert op de 3e, of soms de 4e zaterdag van augustus. Dit jaar komen flamenco zangeres Monica Coronado uit Barcelona en gitarist Manito.

concert 22 augustus 2020

 

Tussendoor zijn er ook met regelmaat optredens op het terras van half juli tot half augustus met een wat minder gepland karakter. Een aantal filmpjes staat op ons eigen youtube kanaal ‘camping Les Murets’.

schilderen – workshop 12 en 13 september 2020

En er is een schilderworkshop met kunstbeschouwing, o.l.v. Manja Moos in het eerste of tweede weekend van september. Manja heeft 20 jaar les gegeven als bevoegd eerstegraads docent in tekenen en schilderen. Zoals al gezegd: oude liefde roest niet.

 

 terugblik concerten       

 schilderworkshop            

 

Hoe het begon: concert van Dayna Kurtz

We vieren alles voor we neerstorten. En het liefst met iets waar ons hart ligt. Zo begonnen we in 2015, toen het voor ons het eerste lustrum was in het meer dan 50 jarig bestaan van deze camping, met de organisatie van het concert door de Amerikaanse singer songwriter Dayna Kurtz, van wie wij al jaren een zeer groot liefhebber zijn. Het begon met vooruit met de geit, laten we het eens wagen, en jawel, zij accepteerde onze boeking in haar cd release tour in 2015. Het succes in de uitverkochte concertzaal te Oosterbeek was meer dan voelbaar. Waarom in Oosterbeek, Nederland? We boden het concert aan aan onze trouwe helpers uit Nederland die ons door dik en dun gesteund hadden in de tijden van aankoop en vernieuwing. In datzelfde jaar trad Bertolf Lentink op in de kantine van onze camping waar hij de songs van zijn toen nog net niet gepresenteerde cd ‘First & Then’ ten gehore gaf. Mooi en intiem.

 

Dayna Kurtz, Robert Maché en Carlo Nuccio, Oosterbeek maart 2015

Bertolf Lentink op camping Les Murets, augustus 2015

traditie

Een traditie was geboren, we waren in de ban geraakt van deze bijzondere concerten, zowel in Nederland als in België. Waarom niet doorzetten? En zo geschiedde. De derde, soms 4e, zaterdag in augustus blijft een hoogtepunt. Het is ook een leuk weekend omdat dan ook het dorpsfeest er is met een vlooienmarkt (brocante) overdag op zaterdag en tot in de latere uurtjes wat bandjes. Wil je het echt compleet hebben kom dan op donderdagavond, dan kun je de brocante van vrijdagochtend in Luik meepakken, of je rijdt er op de heenweg langs (de markt is tot 13.00 uur). En in 2017 was er zo maar een bonusconcert door Jan de Bruijn op vrijdagavond.

Soms openen we het seizoen al in Nederland, maar dat is per jaar heel verschillend. Als het zo is staat het op de homepage en hier.

concert 22 augustus 2020

schilderworkshop             

 contact en reserveren    

  home                                       

terug naar boven

Reacties zijn gesloten.